Donald Trump și Kamala Harris, umăr la umăr în sondaje

Alegerile prezidențiale din SUA din 2024 au intrat pe ultima sută de metri, iar un sondaj recent realizat de SSRS pentru CNN arată că Donald Trump și Kamala Harris sunt la egalitate, fiecare cu câte 47% dintre preferințele votanților probabili.

Lovitură de teatru după ultimul sondaj CNN înainte de alegerile din SUA. Cu doar zece zile înainte de vot, competiția rămâne deschisă, iar sprijinul alegătorilor continuă să fie împărțit între cei doi candidați. Această situație ar putea suferi schimbări pe măsură ce campania electorală avansează.

SSRS este o companie independentă de sondare și și-a realizat cercetarea prin interviuri telefonice și chestionare web în perioada 20 – 23 octombrie 2024, pe un eșantion reprezentativ de 1.704 de votanți înregistrați. Marja de eroare este de +/-3,18% la nivelul votanților înregistrați și +/-3,10% la nivelul votanților probabili, la un nivel de încredere de 95%.

De menţionat că, în septembrie, sondajele arătau  48% pentru Kamala Harris și de 47% pentru Donald Trump. Un alt sondaj, realizat astă-vară, imediat după ce Joe Biden s-a retras și și-a exprimat sprijinul pentru Kamala Harris, a arătat că 49% dintre alegătorii înregistrați îl susțineau pe Donald Trump, iar 46% o susțineau pe Kamala Harris.

Sondajul SSRS a fost realizat după ce votul anticipat și prin corespondență a început să se desfășoare în SUA. Din cei o cincime dintre alegători care spun că au votat deja, 61% au indicat că și-au exprimat opțiunea pentru Kamala Harris, iar 36%, pentru Donald Trump. Cei care declară că nu au votat încă se declară în proporție de 50% în favoarea lui Donald Trump și în proporție de 44% pentru Kamala Harris.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.