Alimentul-minune care preîntâmpină cancerul de colon

Anumite alimente, prin simplul consum, riscă să dăuneze grav sănătății. Există unul despre care se spune că influențează creșterea riscului de cancer la colon. Potrivit statisticilor, chiar și o cantitate moderată de carne roșie procesată prezintă risc semnificativ de cancer intestinal. Pe de altă parte, sunt alimente care previn apariția acestei boli nemiloase.

Cancerul de colon este o boala in care celulele din colon cresc necontrolat. De cele mai multe ori, cancerul de colon se dezvolta din polipi aflati in mucoasa interioara a colonului. Cancerul de colon afecteaza, de obicei, adultii de peste 50 de ani, desi boala poate aparea la orice varsta.

Cauzele cancerului de colon nu sunt pe deplin cunoscute. El poate fi cauzat de mutatii genetice mostenite sau dobandite.
Un diagnostic precoce al cancerului de colon ofera cele mai bune sanse de a-l vindeca. Intrucat cancerul de colon de multe ori nu prezinta simptome in stadiile incipiente, acesta este cel mai adesea diagnosticat in timpul unui consult medical de rutina.

Alimentația joacă și ea un rol esențial în ceea ce privește apariția cancerului de colon. Este foarte important să avem o alimentație sănătoasă pentru a-l preveni, iar un anumit aliment poate face o diferență semnificativă.

Justin Stebbing, oncolog și profesor la Universitatea Anglia Ruskin, a explicat că iaurtul are un rol esențial în combaterea cancerului intestinal.

„În calitate de oncolog, multe persoane m-au întrebat cum poate fi redus riscul de cancer de colon. Dovezile emergente sugerează că un consum regulat de iaurt poate avea un efect protector împotriva anumitor forme agresive de cancer colorectal, prin modificarea microbiomului intestinal, bacteriile naturale care trăiesc în intestin”, explică medicul, citat de dcnews.ro.

Simptomele principale ale cancerului de colon care apar si la barbati si la femei includ:
  • sange persistent in scaun;
  • schimbare persistenta de tranzit intestinal diaree, constipatie, indigestii recurente;
  • dureri abdominale inferioare persistente, balonare sau disconfort;
  • pierderea poftei de mancare;
  • pierderea semnificativa in greutate neintentionata.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.