Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, o nouă promisiune onorată: „Încă 20MW pentru energia României! Din PNRR!”
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a precizat că fondurile din PNRR energizează România, peste 600 MW noi pentru producţia de energie verde fiind deja finalizaţi şi puşi în funcţiune pentru sistemul energetic românesc.
„Astăzi (n.r.-miercuri) a fost inaugurat unul dintre aceste proiecte, cu totul şi cu totul special: un nume românesc mare, de tradiţie, devine mai competitiv printr-un proiect nou-nouţ finanţat de Ministerul Energiei. TenarisSilcotub, liderul naţional în producţia de ţevi fără sudură de diametre mici, a finalizat construcţia primului său parc fotovoltaic, cu o capacitate instalată de 20 MW. Investiţia totală este de 19,5 milioane euro, din care aproape 6 milioane euro reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Ministerul Energiei din PNRR. O confirmare că banii europeni pot fi folosiţi cu cap, pentru a construi capacităţi noi de producere a energiei, în sprijinul economiei reale”, a punctat Burduja pe propria pagină de Facebook.
Ministrul Energiei a completat că Ministerul Energiei susţine „cu toată convingerea” industria românească, în special pe cei care fac eforturi concrete pentru a fi competitivi, iar acest proiect spune multe despre direcţia în care se îndreaptă industria românească.
„Este un proiect care spune multe despre direcţia în care se îndreaptă industria românească – de la consumator mare de energie spre producător responsabil şi parte activă din siguranţa sistemului energetic naţional. O parte importantă din energia produsă în acest parc solar va fi folosită pentru consumul propriu al oţelăriei, reducând costurile cu energia, ceea ce ajută şi la creşterea competitivităţii producătorului industrial, dar şi la scăderea presiunii pe sistemul energetic naţional. La Ministerul Energiei, susţinem cu toată convingerea industria românească, în special pe cei care fac eforturi concrete pentru a fi competitivi.Ne-am angajat să folosim toate instrumentele disponibile – de la finanţări nerambursabile până la reforme – pentru ca mediul economic să aibă stabilitate, predictibilitate şi acces la energie la un preţ corect”, a precizat ministrul Energiei.
Nu în ultimul rând, Burduja susţine că avem tot ceea ce ne trebuie ca să reindustrializăm România în mod inteligent: „idei bune, companii ambiţioase şi fonduri europene pe care le atragem şi le punem la treabă”. „Şi, cel mai important, avem voinţă. Felicitări, TenarisSilcotub, şi mulţumiri tuturor celor care au făcut acest proiect posibil! Industria românească are viitor. Iar acest viitor este, din ce în ce mai mult, în strânsă legătură cu modul în care jucăm în sectorul energetic”, a mai scris ministrul Energiei pe pagina de socializare.