“O noapte furtunoasă”, un succes al Teatrului Arte dell’Anima!

Spectacolul “O noapte furtunoasă”, ce a avut loc, pe 1 aprilie, la Teatrul Arte dell’Anima, din strada Făinari, nr. 17 D, sector 2, București, a reprezentat o revelație pentru mine. Am avut deosebita plăcere de a descoperi un loc de poveste, cu multă veselie, talent şi nonconformism, cu artiști pe cât de tineri, pe atât de inimoși și expresivi, care au demonstrat calități impresionante.

Este un privilegiu să joci piesele lui Caragiale. Un privilegiu, dar și o uriașă provocare. Sala mică a teatrului care inițial te surprinde, îți conferă rapid un sentiment de familiaritate, de siguranță, de mulțumire sufletească, de voioșie contagioasă.

În fiecare clipă te simți în mijlocul actorilor, parcă joci și trăiești alături de ei. Schimbi rolurile bucurându-te de fiecare situație, de fiecare scenă, de fiecare replică.

Regizorul Florin Liță, despre care sunt convins că vom mai auzi, ajutat de scenograful Ioana Colceag au realizat un spectacol captivant, nonconformist, exploziv, care te face să aplauzi necondiționat.

Actorii care pun în scenă piesele de teatru sunt tineri de la diferite facultăţi de profil. Aceştia vin aici pentru a-şi exersa talentele şi pentru a bucura publicul, care nu îi scapă din priviri pe tot parcursul pieselor.

Distribuția acestui spectacol a fost la înălțime. Fiecare tânăr actor a jucat excepțional, pliindu-se perfect pe rol.

Jupân Dumitrache sau Titircă Inimă-Rea-Alexandru Banciu

Nae Ipingescu- Adrian Piciorea

Chiriac Sotirescu- Alexandru Băluță

Spiridon Ionescu- Vlad Lință

Rică Venturiano- Voicu Aaniței

Ghiță Țircădău- Vlad Brumaru

Vasile și Gogu- Vlad Brumaru și Voicu Aaniței

Veta Dumitrache- Bianca Cuculici

Zița-Ana Crețu.

Și încă un amănunt extrem de important: spectacolul s-a jucat atât pe scenă, cât şi afară sau în câteva camere alăturate scenei. Acest aspect a fost foarte surprinzător și a adăugat o notă de dinamism şi nonconformism reprezentației.

Întreaga piesă a fost o comuniune și o comunicare cu publicul. Actorii aşteptau să se termine râsul sau aplauzele din încăpere pentru a continua. Mai mult decât atât, intrările şi ieşirile din scenă aveau loc printre spectatori.

Și ca o concluzie, “O noapte furtunoasă” este un spectacol proaspăt, plin de energie și voie bună, ce te va face să râzi în hohote. Are ca punct de pornire gelozia lui Jupân Dumitrache. Această gelozie vine, desigur, la pachet cu felul atotștiutor de a face politică, dar și de a-și exercita meseria. Are un singur țel de neschimbat: să-și păstreze onoarea de familist. Chiriac, om bun la toate în casa sa, știe cel mai bine să aibă grijă de această onoare. Spiridon, băiat de treabă, are grijă tot timpul de profitul său, chiar și în situații „de viață și de moarte”. Veta și Zița, specific genului feminin, iubesc cu patos și se consumă pentru amorul său: una că nu îl poate convinge pe Chiriac, cealaltă pentru o căsnicie eșuată și posibilitatea mai redusă de a se recăsători.

Până la urmă, Lumea lui Caragiale este și lumea noastră. Nimic nu s-a schimbat chiar atât de mult. Mulți ar fi tentați să spună că am depășit epoca mahalalei și a limbajului necivilizat, dar oare chiar este așa? Un spectacol exploziv, cu bucurie de joc, în care acești tineri actori însuflețesc atât de bine personajele lor. Dacă vrei și tu să îi vezi, nu trebuie decât să faci o rezervare la nr. de telefon: 0733 060 033!

Mai multe detalii și pe adresa teatru@artedellanima.ro sau pe site-ul: www.artedellanima.ro.

Teatrul Arte dell’Anima – Din suflet pentru Artă!

Nu pot încheia acest mic articol fără a mulțumi familiei Lință  pentru modul în care sprijină tinerii actori. Până la urmă, dincolo de vorbe și promisiuni care inundă, de prea mulți ani, România, rămân faptele! Iar acest minunat teatru, despre care sunt sigur că vom auzi numai lucruri frumoase , mai are un drum lung de parcurs.

Cu multe, multe, premiere!

crina linta

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.