Sute de persoane, la Târgul European al Castelelor!

Sute de turiști, alături de cavaleri și domnițe în ținute medievale au așteptat, cu nerăbdare, sâmbătă, în fața Castelului Corvinilor din Hunedoara, deschiderea unei noi ediții a Târgului European al Castelelor, eveniment cultural și de promovare la care iau parte 29 de castele și cetăți din cinci țări de pe continent.

Mai mulți copii au fost invitați de organizatori să taie panglica ediției a treia, după care, vizitatorii, flancați de frumoase domnițe și cavaleri în haine de gală, au fost conduși spre standurile expozanților amplasate în decorul impresionant al Sălii Dietei și în Aripa Bethlen, informează Agerpres.

„Este importantă această promovare a turismului pe care o facem la Târgul European al Castelelor, pentru că aici nu este vorba doar despre Castelul Corvinilor, ci și despre foarte multe obiective turistice din țară. Până la urmă, este vorba de România și este important să ne încadrăm pe această linie a turismului mondial pentru că avem ce oferi: cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, cetatea Deva, Palatul Magna Curia, și nu în ultimul rând, Castelul Corvinilor. Cred că prin noi este promovată România turistică și niciun efort nu este prea mare pentru acest de activități”, a declarat, pentru Agerpres primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

Fiecare expozant a adus la Hunedoara ceea ce a crezut să este mai bun din țara sau zona din care provine. Pe standuri au putut fi observate diverse materiale, calendare, vinuri, produse tradiționale, cărți poștale și chiar monede specifice unor castele.

Turiștii care au trecut pe la standul cetății dacice Sarmizegetusa Regia au putut să vadă copii după celebrele brățări dacice din aur ce au fost descoperite în perimetrul sitului UNESCO, imagini surprinzătoare cu zona cetății, dar și câteva aspecte și obiecte din viața și gospodăria dacilor liberi.

„Am venit aici pentru a promova acest loc extrem de important în economia monumentelor istorice din România. Turiștii trebuie să vină la Sarmizegetusa Regia pentru că aici a fost prima capitală de pe teritoriul a ceea ce astăzi numim România. Este un monument UNESCO important și, nu în ultimul rând, este o cetate foarte bune administrată”, a spus Vladimir Brilinsky, reprezentantul Administrației Sarmizegetusa Regia, un serviciu public aflat în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.