Atelier de țesut și olărit la Muzeul Satului
Tinerii pasionați de meșteșuguri tradiționale – olărit, modelaj, țesut sau încondeiat ouă – se pot înscrie la atelierele ce se desfășoară la Muzeul Satului din București, până pe 11 august, în cadrul Taberei de creație „Vara pe uliță”, informează un comunicat al instituției muzeale transmis miercuri Agerpres.
Proiectul face parte din programul pedagogic „Vacanță la Muzeul Satului”, derulat de 25 de ani. Ediția din acest an aduce în atenție meșterii populari care „au crescut” pasiunea copiilor pentru meșteșug și copiii care și-au întrecut maeștrii.
Copiii și tinerii, dornici să învețe din tainele meșteșugurilor tradiționale românești, sunt așteptati să participe în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 10,00 și 14,00, timp de șase săptămâni la atelierele de olărit, modelaj, încondeiat ouă, țesut, croit ii, modelaj — grupa baby, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măști populare, podoabe populare, împletituri textile, împletituri vegetale, măști populare, pictură naivă, păpuși, instrumente muzicale, dansuri populare, jucării din lemn. Sunt organizate și ateliere de pictură — desen grupa baby, foto, teatru de păpuși.
Între orele 12,00 și 13,00, când are loc „Pauza de divertisment”, sunt programate jocuri tradiționale din satul de altădată, concursuri, teatru, poezie, instrumente muzicale, cunoașterea animalelor domestice, activități de prevenție și prim ajutor, noțiuni de protecție și reguli de circulație, grădinărit.
„Atelierele propuse, dar și activitățile din pauza de divertisment sunt gândite special pentru toate categoriile de vârstă și au menirea de a promova patrimoniul cultural material și imaterial al României”, precizează organizatorii.
Micuții cu vârsta între 3 și 9 ani au nevoie „obligatoriu” de însoțitor. Taxa este de 150 de lei pentru un participant, pe săptămână. Taxa pentru însoțitor este de 20 de lei.