Lecușanu vizează șefia FRH
Narcisa Lecuşanu, candidat la alegerile pentru preşedinţia FR de Handbal din 14 februarie, a declarat vineri cu prilejul unei conferinţe de presă la Hotel Intercontinental, că este pregătită din punct de vedere administrativ să conducă FRH şi că vrea să reclădească baza handbalului românesc, segmentul copiilor şi juniorilor.
”Am simţit că handbalul are nevoie de viitor şi mă simt pregătită din punct de vedere administrativ să conduc FRH. Vorbesc despre o experienţă atât ca antrenor federal la FRH, vicepreşedinte, apoi timp de doi ani, cât şi ca secretar de stat în cadrul MTS şi nu în ultimul rând prezenţa mea în comisiile de la Federaţia europeană şi de la Federaţia internaţională de handbal. Din punctul meu de vedere nu s-a făcut absolut nimic la sectorul juvenil şi antrenorii de la cluburile şcolare, liceele cu program sportiv sunt pentru mine nişte eroi, pentru că marea majoritate a sportivilor de performanţă vin de acolo. Totul a fost o delăsare acolo şi e greu să mai motivezi profesorii să scoată copii, vârfuri pentru înalta performanţă. Antrenorii cu care am vorbit sunt foarte dezamăgiţi de neimplicarea federaţiei”, a spus Narcisa Lecuşanu, aleasă la sfârşitul anului trecut în funcţia de membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Internaţionale de Handbal, informează Agerpres.
Lecuşanu, campioană mondială de tineret şi vicecampioană mondială de senioare, a prezentat un program strategic cu câteva linii directoare, dar a precizat că acesta va fi definitivat după discuţiile cu lumea handbalului: ”Chiar dacă sunt câteva idei aşezate pe pagini, nu sunt singurele, nu sunt foarte dezvoltate pentru că îmi doresc mai târziu să fac dezbateri cu oamenii care lucrează în handbal, să ascult toate nevoile lor şi să le spun că noi, echipa din federaţie, este în slujba handbalului, nu ei în slujba noastră. Vom răspunde prompt şi cu corectitudine vizavi de toate problemele lor”, a arătat aceasta.
Programul strategic al Narcisei Lecuşanu prezintă 6 direcţii principale de acţiune şi se referă la: 1. Dezvoltarea handbalului la nivelul copiilor şi al juniorilor; 2. Dezvoltarea handbalului de performanţă, la nivelul echipelor naţionale şi la echipele din cupele europene; 3. Dezvoltarea handbalului pentru toţi; 4. Maximizarea resurselor umane; 5. Dezvoltarea managementului instituţional; 6. Dezvoltarea cooperării internaţionale cu EHF şi IHF.