Toader o propune pe Adina Florea la șefia DNA!
Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, este un procuror cu o avere modestă, potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul CSM.
Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru şefia DNA, nu deţine terenuri, potrivit ultimei declaraţii de avere, depusă în iunie 2017.
Ea are un apartament de 90 mp în Constanţa, pe care l-a primit donaţie, şi o maşină Audi A4 fabricată în 2007.
Adina Florea are 34.000 de lei şi 3.000 de euro în conturi şi un credit ipotecar de 45.000 de euro, care trebuie achitat până în 2027.
Adina Florea a câştigat 155.000 de lei într-un an, ca salariu de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, adică aproape 13.000 de lei lunar, şi încă 10.000 de lei de la Parchetul Tribunalului Constanţa.
Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Antiocorupţie, consideră că, pe lângă lucrurile bune, în activitatea procurorilor anticorupţie din ultimii ani s-au înregistrat şi destule abateri de la rigorile statului de drept.
„În ultimii ani, România a făcut paşi importanţi în lupta împotriva corupţiei, atât evaluările externe, cât şi analizele interne reflectând rezultatele consistente în acest domeniu, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (…) jucând un rol central prin activitatea desfăşurată în mod constant. Fără a nega, astfel, lucrurile bune care s-au realizat în ultimii ani, un bilanţ necosmetizat al activităţii DNA pune în lumină destule, dacă nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept”, a scris Adina Florea, în proiectul managerial publicat, joi, pe site-ul Ministerului Justiţiei.
În opinia sa, atât în activitatea procurorilor cu funcţii de execuţie, cât şi în activitatea celor cu funcţii de conducere, inclusiv „la nivel de vârf”, au existat manifestări care „s-au îndepărtat simţitor de la abordarea profesionistă, echilibrată, în contrast cu statutul profesiei, iar uneori chiar în conflict cu legea”.
„Aşa s-a ajuns ca, prin contribuţia conjugată a unor membri ai corpului profesional din DNA, să se recurgă, caz fără precedent, la revocarea procurorului-şef al Direcţiei pentru „exercitarea discreţionară a funcţiei şi deturnarea activităţii de la combaterea corupţiei şi a instituţiei DNA de la rolul său constituţional şi legal”, a arătat Adina Florea.