Dan Barna, tot mai contestat în USR

Dan Barna, actualul președinte al USR, dar și candidatul votat la președinția României, ar putea pierde șefia partidului în această toamnă în condițiile în care partidul se află în campanie electorală internă pentru votarea șefului de partid.

Cosette Chichirău, principala rivală a lui Dan Barna în alegerile interne din septembrie, și oamenii din partid care o susțin îi reproșează lui Barna faptul că a cedat prea mult în negocierea cu Dacian Cioloș și PLUS.

Deputatul Stelian Ion a transmis zilele trecute că alianța politică USR-PLUS a trecut cu dificultate de votul Comitetului Politic al USR iar o mare parte din partid s-a împotrivit.

„Dacian e de felicitat! A obținut imposibilul: o alianță în care are putere de decizie egală cu USR în condițiile în care noi deținem un aport de capital politic de 20%, iar PLUS-ul doar 6%. Pentru mine e uluitor și e foarte clar că, fără ajutorul unor colegi ai noștri, cei mai importanți, foști colegi din guvernul Ciolos, acest lucru nu era cu putință”, a scris Stelian Ion.

Campania electorală internă din USR durează până pe 31 august. Potrivit modificărilor aduse la Statutul USR, președintele partidului va fi ales prin votul tuturor membrilor, vot care se va consuma electronic în perioada 1-3 septembrie.

Dacă va fi nevoie de un al doilea tur de scrutin (în cazul în care niciun candidat nu a obținut majoritatea voturilor valabil exprimate), campania electorală internă se va desfășura în perioada 5-8 septembrie, urmând ca votul electronic să se desfășoare în intervalul 9-11 septembrie.

Congresul USR, convocat pentru data de 14 septembrie, va valida rezultatul alegerii președintelui și va consemna rezultatul alegerii celorlalți membri ai structurii centrale de conducere, Biroul Național al USR.

Principalii candidați la șefia USR, Dan Barna și Cosette Chichirău, și-au anunțat echipele pe care le propun pentru conducerea partidului la congresul de la jumătatea lunii viitoare.

Președintele în funcție al partidului și-a intitulat lista de candidați pentru Biroul Național „echipa Barna – USR la guvernare!”, în vreme ce deputata Cosette Chichirău și-a numit lista „Uniți Salvăm România”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.