Europarlamentarul Maria Grapini se implică în dezvoltarea comerțului angro în UE

Europarlamentarul Maria Grapini organizează pe data de 3 martie 2020 un eveniment privind importanța dezvoltării comerțului angro în Uniunea Europeană.

În cadrul acestui eveniment, Maria Grapini va aduce la aceeași masă oamenii cheie din domeniul comerțului angros, pentru a adresa probleme cu care se confruntă angrosiștii. Printre invitați se numără Președintele EuroCommerce, dar și europarlamentarii din Comisia pentru Piaţă Internă şi Protecţia Consumatorilor, a cărei vicepreședintă este chiar Maria Grapini.

“Voi susține o politică de etică între producător și angrosist pentru a nu exista o presiune asupra producătorilor privind prețul”, a precizat europarlamentarul Grapini care a vorbit despre tema și importanța evenimentului.

De ce este important comerțul angro?

 Angrosiștii sprijină magazinele, meșteșugarii, producția industrială, farmaciile, servicii de îngrijire medicală, serviciile de catering și ospitalitate și fermieri. Acestea joacă un rol esențial conectând furnizorii și clienții de afaceri. Activitatea angrosiștilor este esențială pentru lanțurile de aprovizionare ale multor sectoare din economie. Totodată, comerțul angros sprijină dezvoltarea și inovarea companiilor. Angrosiștii sunt, de asemenea, contribuabili importanți pentru economia locală, oferind locuri de muncă oamenilor și servicii firmelor la nivel local și stimulând activitatea economică în orașele mici și zonele rurale. Aceștia furnizează sisteme eficiente de logistică și sprijină lanțul de aprovizionare, facilitând procesul birocratic al accesului la produse.

Ce ar trebui să se îmbunătățească în sistemul de comerț angro? Ce nemulțumiri există în rândul comercianților?

Principalele provocările care afectează sectorul includ digitalizarea, durabilitatea, dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților, globalizarea și dezvoltarea ecosistemelor industriale.

Comerțul angro este într-o continuă transformare, angrosiștii susțin dezvoltarea noilor modele de afaceri și oferă servicii de afaceri personalizate. Pentru a putea rezolva, în mod eficient, aceste probleme este nevoie de reglementarea unui cadru legislativ care să asigure un nivel echitabil între toate rețelele de distribuție și de aprovizionare, bazat pe corecta evaluare a impactului individual și a costurilor cumulate asupra întreprinderilor angro.

Printre alte probleme cu care se confruntă angrosiștii se numără și necesitatea facilitării accesului la date, asigurând în același timp o protecție adecvată a secretelor comerciale și asigurarea securității juridice. Inteligența artificială joacă un rol important în această problemă, dar folosirea tehnologiei bazate pe inteligență artificială implică dezvoltarea competențelor digitale ale angajaților.

În concluzie, multe sectoare din economie depind de comerțul angros, astfel încât a ajuta angrosiștii, înseamnă, de fapt, susținerea economiilor statelor membre. Evoluția acestui domeniu va ajuta, cu siguranță, la crearea de noi oportunități de afaceri, locuri de muncă, diminuarea birocrației dintre furnizori și întreprinderi și, astfel, va facilita accesul cetățenilor la bunuri și servicii de calitate. În același timp, voi susține o politică de etică între producător și angrosist pentru a nu exista o presiune asupra producătorilor privind prețul.

Trebuie să existe, de asemenea, o corectă partajare a profiturilor între producător și angrosist.

În urma dezbaterilor din cadrul acestei conferințe, ne dorim să ajungem la un consens și să găsim soluțiile legislative pentru ca aceste lucruri să se întâmple.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.