Tehnologii pentru mediu curat și hrană sănătoasă la Festivalul PoliBioFest

Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice din cadrul Universității POLITEHNICA din București vă invită să participați la un eveniment care își propune să vă familiarizeze cu cele mai noi tehnologii din industria alimentară, agricultură și protecția mediului. Seria de activități din cadrul evenimentului va avea loc în cel mai mare campus universitar verde din țară, Campusul UPB, în perioada 26-29 Mai 2022.

PoliBioFest este un nou proiect al Universității POLITEHNICA din București prin care organizatorii își propun să aducă în atenția participanților cele mai noi tehnologii, practici, produse și tendințe din industria alimentară, agricultură și protecția mediului. Evenimentul este dedicat atât specialiștilor interesați să afle ultimele dezvoltări din domeniu, cât și studenților și tinerilor care își caută o carieră într-un domeniu de viitor.

Printre expozanți se vor număra unii dintre cei mai importanți producători și distribuitori de produse alimentare, horticole și fitosanitare, distribuitori de echipamente „Hobby farm”, companii de echipamente din industria alimentară și horticolă, distribuitori de tractoare și mașini agricole, firme de arhitectură peisagistică, dar și producători și distribuitori de echipamente pentru laboratoare de cercetare, echipamente din ingineria mediului etc.

„Este un eveniment dedicat tehnologiilor care stau în spatele unui stil de viață sănătos. Este vorba despre soluții de inginerie care sunt deseori trecute cu vederea de beneficiarii finali, dar fără de care nu am putea să ne propunem o industrie alimentară la standarde înalte sau un mediu curat. În Uniunea Europeană, sectorul biotehnologiilor este în plină dezvoltare. Vorbim despre aplicații în agricultură, despre procese industriale care stau în spatele industriei alimentare sau protecției mediului. Este un spectru extrem de amplu de domenii și activități care oferă oportunități mari de colaborare, dar și de angajare. De aceea, BioFest este un festival atractiv atât pentru specialiștii cu experiență, cât și pentru studenți”- a declarat rectorul UPB, Mihnea COSTOIU.

În ultimii ani, industria sistemelor biotehnice a cunoscut o creștere masivă, atât prin eforturile de asigurare a unui mediu curat, cât și prin necesitatea creșterii eficienței și stabilizării industriei agroalimentare. Spectrul amplu de domenii implicat în aceste procese (agricultură, industrie alimentară, acvacultură, produse alimentare și multe altele), face ca oportunitățile pe care domeniul le oferă tinerilor ingineri să fie mai diverse ca niciodată. În acest sens, industria biotehnică este în prezent una dintre cele mai importante sectoare strategice ale Uniunii Europene – fapt care face ca domeniul să fie deosebit de atractiv pentru tinerii care doresc să își construiască o carieră de viitor.

Despre Universitatea POLITEHNICA din București

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România. Tradițiile ei sunt legate de înființarea, în anul 1818, de către Gheorghe Lazăr, a primei Școli tehnice superioare cu predare în limba română, la mănăstirea Sfântul Sava din București.

La 10 iunie 1920 a fost înființată Școala Politehnica din București, având patru secții: Electromecanică, Construcții, Mine și Metalurgie, Secția Industrială. Din noiembrie 1920 denumirea se schimbă în POLITEHNICA din București. În baza rezoluției Senatului din noiembrie 1992, Institutul Politehnic din București a devenit Universitatea POLITEHNICA din București.

În prezent UPB are 15 facultăți și peste 30000 de studenți, fiind cea mai mare școală de ingineri din țară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.