Nu vedeți dublu! Ele sunt gemenele campioane mondiale la Kempo!
Rebecca și Catia Georgescu au 10 ani, sunt născute la 3 minute una după alta, fac sport de contact de la 6 ani și de curând au devenit pentru prima dată campioane mondiale la Kempo.
„Tata face acest sport de aproape 7 ani și când am mai crescut ne-a dus și pe noi la sală și ne-a plăcut din prima” – Rebecca Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
„Este cea mai bună alegere că am venit la Kempo, mie mi se potrivește cel mai bine” – Catia Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
De curând, micuțele au devenit pentru prima dată campioane mondiale la Kempo!
„Este o senzație extraordinară, colegii din clasă ne felicită, ne strigă <<campioanele mondiale>>” -Rebecca Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
„Am fost mândră de mine, știam că pot pentru că la mine nu a existat niciodată nu, am fost foarte bucuroasă” – Catia Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
Chiar dacă fac un sport de performanță, fetele povestesc că între ele nu există competiție și atunci când luptă una împotriva celeilalte au reguli peste care nu trec!
“De multe ori stabilim dinainte, fără pumnii și picioare în cap” -Rebecca Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
La școală stau în aceeași bancă și fiecare dintre ele are o materie preferată.
„Eu sunt bună la română, Catia la matematică și de fiecare dată ne ajutăm” – Catia Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
Micuțele sportive recunosc că nu tot timpul curge laptele și mierea în relația lor.
„Uneori ne mai și certăm dar am stat niciodată supărate mai mult de două zile” -Rebecca Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
„Da, după câteva ore ne împăcăm” – Catia Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
Sunt antrenate de Sanda Zaharia
Sportivele sunt pregătite de Sanda Zaharia, soția președintelui Federației Române de Kempo, Amatto Zaharia. Fetele se antrenează de 3 ori pe săptămână și de când au început sportul de performanță nu au lipist de la niciun antrenament.
“Ne place foarte mult ceea ce facem! Vrem să câștigăm cât mai multe medalii strălucitoare la Kempo” – Catia Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
Sportivele au și un loc special în care își țin trofeele și medaliile pe care le-au câștigat până acum.
„Sunt toate la noi în cameră, ne place să le vedem în fiecare zi” -Rebecca Georgescu, campioană mondială la Kempo la categoria 10 ani.
Cum s-a „născut” acest sport
Povestea acestei arte marțiale începe în urmă cu peste 2000 de ani, când un călugăr budist original din India a fost trimis de maestrul său în China pentru a crea o metodă de antrenament fizic și spiritual în vederea revigorării budismului aflat în perioada de declin.
Ajuns în China, găsește peste tot budiști slăbiți fizic și cu o stare de sănătate precară din cauza sedentarismului și a posturilor de meditație prelungite. Călugărul se stabilește în Provincia Henan, în Mânăstirea Shaolin, și se izolează pentru o perioadă într-o peșteră, unde creează un set de exerciții de gimnastică, numit „Cele 18 mâini ale lui Lo-Han”, exerciții care se bazează pe mișcări suple, dar puternice ale mâinilor.
Întors în mânăstire, introduce acest sistem de antrenament în pregătirea călugărilor. La un moment dat, mânăstirea a fost atacată, dar de această dată, tâlharii au avut parte de o surpriză. călugării se aflau într-o stare fizică excelentă. Călugării au decis ca aceste tehnici de luptă să poarte denumirea de Chuan Fa Kempo sau Shaolin Kempo. Practic, majoritatea artelor marțiale asiatice, Karate, Kung -Fu, Ju – Jitsu, Judo, Kickboxing, Hapkido, împreună cu multiplele lor limitări în plan competițional, reprezintă mici părticele desprinse în decursul timpului din Kempo.