Top 3 joburi cel mai bine plătite în domeniul înfrumusețării, în 2022

Sectorul înfrumusețării a înregistrat o creștere spectaculoasă în ultimii ani, oferind multiple oportunități atât pentru începători, cât și pentru cei cu o experiență vastă în acest domeniu. Fie că ești interesat să lucrezi într-un salon de înfrumusețare sau într-un centru SPA, fie că ai de gând să pornești o carieră în sistem antreprenorial, trebuie să știi că există numeroase modalități de a te implica și reuși în această industrie dinamică. Cheia succesului constă în identificarea unei nișe și în dezvoltarea unei cariere de invidiat.

Ce înseamnă o carieră în domeniul înfrumusețării

Industria de beauty este în plină ascensiune, încă din secolul trecut. Atât femeile, cât și bărbații au început să acorde tot mai multă atenție propriei persoane, apelând cu încredere la serviciile profesionale ale specialiștilor din domeniu, pentru a-și îmbunătăți anumite calități, pentru a corecta anumite imperfecțiuni sau chiar pentru a trata anumite afecțiuni.

Odată cu creșterea cererii din partea clienților a înregistrat un trend ascendent și oferta din partea prestatorilor de servicii. Astăzi, domeniul înfrumusețării beneficiază atât de produse, cât și de instrumental premium care facilitează și scurtează timpul de lucru al profesioniștilor.

O carieră în sectorul înfrumusețării nu necesită studii superioare și nu are restricție de vârstă. Dacă visezi la o astfel de carieră de mult timp, fie că ești absolvent de ciclu gimnazial sau preuniversitar, ori pur și simplu îți dorești o reconversie profesională într-un domeniu care mereu te-a fascinat, află că poți să-ți împlinești chiar astăzi visul.

Investiția financiară inițială este minimă, dar se va amortiza foarte repede, dacă vei profesa.

3 cele mai bine plătite meserii în domeniul înfrumusețării în 2022

În 2022, cele mai solicitate meserii din domeniul înfrumusețării – dar și cele mai bine plătite –  au fost cele de hairstylist, cosmetician și stilist protezist unghii (manichiura cu gel).

Dacă și tu îți dorești să profesezi în domeniul înfrumusețării, îndreptându-te spre unul dintre aceste 3 joburi, iată ce trebuie să știi:

1.Hairstylist

Hairstyliștii sunt profesioniști calificați, specializați în tăierea, colorarea și coafarea părului. Pentru a deveni hairstylist, trebuie să finalizezi un curs acreditat de coafor și să obții o diplomă de calificare profesională. Hairstyliștii lucrează adesea cu clienții pentru a găsi stiluri care să le completeze trăsăturile și stilul de viață. Pe lângă tăierea și colorarea părului, hairstylist-ul poate oferi și alte servicii, cum ar aplicarea anumitor tratamente ori a extensiilor de păr. Cu atât de multe opțiuni disponibile și cu o cerere atât de mare din partea clienților pentru un look extraordinar, era imposibil ca această meserie să nu se numere printre cele mai bine plătite meserii ale anului 2022.

2.Cosmetician

Cosmeticianul este un profesionist calificat în îngrijirea și tratarea pielii. Acesta este specializat în recomandarea și aplicarea tratamentelor faciale și corporale, în reducerea și eliminarea pilozității faciale sau corporale, dar și în domeniul stilizării sprâncenelor. Pentru a deveni cosmetician, trebuie să finalizezi cursuri de cosmetică și să obții o diplomă de calificare profesională. Într-o societate în care se pune foarte mult accent pe tenul hidratat și sănătos, meseria de cosmetician este la mare căutare în 2022 și, implicit, remunerată foarte bine.

3.Stilist Protezist Unghii (manichiura cu gel)

Tehnicianul de unghii cu gel este un expert în domeniul înfrumusețării mâinilor prin modificarea sau alungirea unghiilor naturale, într-un mod sănătos. Manichiura cu gel presupune utilizarea unui anumit tip de lac de unghii care se întărește sub lumină ultravioletă. Este populară pentru că durează mai mult decât manichiura obișnuită și nu necesită utilizarea de substanțe chimice sau de solvenți agresivi. Pentru a deveni manichiurist, trebuie să finalizezi cursuri de unghii cu gel și să obții o diplomă de calificare profesională. Experiența în domeniu se dobândește foarte ușor, fiind o meserie care bazează pe dexteritatea dobândită în urma cursurilor. Meseria de stilist protezist unghii cu gel a fost, de asemenea, în topul celor mai cerute și bine plătite meserii în 2022.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.