Miniștrii Firea și Budăi au elaborat un proiect comun, în sprijinul celor mai săraci dintre români!

Gabriela Firea, ministrul Familiei și Marius Budăi, ministrul Muncii, au anunțat elaborarea unui proiect comun, în sprijinul celor mai săraci dintre români.

Parteneriatul dintre Firea și Budăi presupune elaborarea unui proiect prin care vor fi majorate plafoanele pentru serviciile sociale. Anunțul a fost făcut miercuri, de către fostul primar al Bucureștiului.

„Mă bucur să anunţ că am iniţiat, împreună cu Marius Constantin Budăi, ministrul Muncii, un proiect de act normativ deosebit de important, prin care sunt actualizate standardele de cost pentru serviciile sociale.

Acestea reprezintă suma minimă pentru cheltuielile anuale necesare furnizării unui serviciu social”, a declarat Gabriela Firea, pe Facebook.

Copiii, persoanele cu dizabilități, persoanele vârstnice și cele care sunt predispuse violenței domestice sunt beneficiarii proiectului.

„Astfel, majorăm standardele de cost pentru serviciile sociale destinate protecţiei şi promovării drepturilor copilului, persoanelor adulte cu dizabilităţi şi persoanelor vârstnice, precum şi cele pentru serviciile sociale destinate prevenirii şi combaterii violenţei domestice. 

(…) Ultima actualizare a acestora a avut loc în urmă cu doi ani, aşa încât măsurile sunt nu doar necesare, ci şi urgente, având în vedere ritmul galopant în care au crescut, în ultima perioadă, preţurile pentru energie sau pentru bunurile de larg consum. Aceşti bani reprezintă singura sursă de acoperire a nevoilor de bază, pentru că şi ei au dreptul la un trai decent!”, a mai transmis ministrul Familiei.

 

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Georgeta Baloescu spune

    Cred că și bătrânii pensionari care au muncit o viață întreagă și au aceeași pensie cu AJUTAȚII SOCIALI merită mai mult. Succes.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.