Cătălin Drulă arată vinovații din jurul „scandalului Blue Air”: Am ajuns în această situație critică din vina PSD și PNL!

Președintele USR, Cătălin Drulă, a vorbit marți seară, la Euronews, despre cauzele haosului creat în urma anunțului companiei aeriene Blue Air că suspendă toate zborurile din România.

În această situație critică am ajuns „exclusiv din vina PNL și PSD”, a spus președintele USR, adăugând că „statul român a îngropat 300 de milioane de lei în această companie”.

În toamna anului 2020, ministrul Lucian Bode, predecesorul lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor, a inițiat OUG 139/2020 prin care statul, prin EximBank, a dat 300 de milioane de lei companiei Blue Air, bani pe care statul nu-i va mai recupera.

Cătălin Drulă a dezvăluit că, la momentul respectiv (15 octombrie 2020), ministrul Finanțelor Florin Cîțu și-a luat concediu și nu a semnat hotărârea de guvern (HG 862/2020) privind garanțiile pentru acest împrumut. În locul său a semnat un secretar de stat de la Finanțe.

Președintele USR a spus că statul nu va mai vedea niciodată înapoi acești bani din cauza garanțiilor fără valoare care au fost acceptate pentru acordarea acestui împrumut: „Șase aeronave vechi, care costă toate la un loc aproximativ 10 milioane de lei, și un teren în pădure, la Băneasa, care nu e construibil”, a explicat Cătălin Drulă.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.