Noul premier al Marii Britanii, Liz Truss, promite „sprijin total” Ucrainei

Liz Truss, noul prim-ministru al Marii Britanii, a promis „sprijin total” Ucrainei în timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Volodimir Zelenski.

„În prima ei convorbire cu un omolog de când a devenit prim-ministru, ea l-a asigurat pe liderul ucrainean că are sprijinul său deplin şi că Ucraina poate conta pe sprijinul Marii Britanii pe termen lung”, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului britanic. Liz Truss a câștigat președinția Partidului Conservator. Ea îi va urma lui Boris Johnson la conducerea guvernului de la Londra, și asta într-o perioadă marcată de profunde crize, pe lângă războiul din Ucraina.

Volodimir Zelenski, primul lider străin care a vorbit cu Lizz Truss după ce aceasta a fost confirmată în noua funcţie, a declarat că s-a „coordonat” cu noul premier britanic pentru a „creşte presiunea” asupra Rusiei, în a şaptea lună a invaziei Ucrainei de către Moscova. „Scopul este de a pune capăt atacului şi de a aduce făptuitorii în faţa justiţiei”, a scris Volodimir Zelenski pe Twitter.

„Cred că împreună vom fi în măsură să facem mai mult pentru a ne proteja popoarele şi a contracara toate eforturile distructive ale Rusiei. Esenţial este să ne păstrăm unitatea, ceea ce cu siguranţă se va întâmpla”, a declarat Volodimir Zelenski într-o declaraţie video difuzată pe reţelele de socializare după ce Lizz Truss a devenit noul premier al Marii Britanii.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.