Liz Truss, pusă în fața unor presiuni uriașe. Premierul britanic refuză să demisioneze!

Liz Truss ține de scaun. Premierul britanic a reacționat vehement în urma declarațiilor cu privire la o posibilă debarcare din funcția pe care o deține.

Oficialul Partidului Conservator susține că nu va pierde funcția de premier și nici cea de lider al formațiunii politice, scrie presa internațională. Ea a recunoscut că după prima lună de când a preluat funcția, mandatul ei de o lună de zile „nu a fost perfect”, dar și-a „reparat” greșelile.

Acum, Lizz Truss crede că este pregătită să stimuleze creșterea economică a Marii Britanii. Totuși, îi trebuie timp pentru a realiza acest lucru, a transmis politicianul, într-un interviu pentru BBC.

„Rămân dedicată viziunii, dar va trebui să o realizăm într-un mod diferit”, a declarat Liz Truss.

Controversatul politician este presat să demisioneze din funcţia de premier, inclusiv de membri ai Partidului Conservator, la doar şase săptămâni de când a venit în Downing Street, susține CNBC.

De când a preluat funcția de premier, Liz Truss a anunțat un set de măsuri pentru combaterea inflației explozive,  ce presupune reduceri de taxe și impozite. În urma acestei inițiative, comercianții au avertizat asupra amplificării datoriilor.

Bugetul a fost prezentat de Kwasi Kwarteng, numit de Truss în funcția de ministru de finanțe al Regatului Unit, primul negru care a ocupat această funcție. Cu toate acestea, vineri, Truss și-a demis ministrul și l-a numit pe Jeremy Hunt în funcția de ministru de finanțe, implicând Marea Britanie într-o nouă criză.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.