Maria Grapini susține directiva privind eficientizarea energetică și energii regenerabile. Facturi mai mici pentru cetățeni, prioritatea eurodeputatului PUSL!

Europarlamentarul PUSL Maria Grapini susține directiva privind eficientizarea energetică și energii regenerabile, precizând că cel mai important lucru este să existe soluții specifice fiecărei țări pentru ca efectul pozitiv să ajungă la cetățeni.

„Nu cred că cineva contestă nevoia, necesitatea, de a avea această directivă privind energia regenerabilă și eficientizarea energetică a clădirilor. Avem nevoie, mai ales, în contextul crizei energetice globale de  un sistem de energie echilibrat mai ales că fiecare țară are alt mix energetic. Trebuie să ne gândim, până la urmă, cum facem pentru ca la cetățeni să ajungă facturi mai mici de plătit. Asta îi interesează pe cetățeni!”, a punctat, în intervenția sa din PE, eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a reiterat necesitatea simplificării birocrației care este „extrem de costisitoare”, dar și necesitatea unui dialog eficient pentru înțelegerea corectă a avantajelor energiei regenerabile.

Nu în ultimul rând,  europarlamentarul umanist a precizat că este foarte importantă urgentarea permisele pentru că, de la reglementare până la aplicare și efect, drumul este prea lung.

“De aceea, cred că deși este necesară, mai sunt multe de făcut în implementarea acestei directive”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.