Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, s-a întâlnit cu comisarul responsabil pentru piață internă, Thierry Breton. Fragmentarea pieței interne și reindustrializarea UE, pe agenda discuțiilor!

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, vicepreședinte al Comisiei pentru piață internă și protecția consumatorilor, a avut în dimineața zilei de 14 decembrie o întâlnire cu comisarul Thierry Breton, responsabil pentru piața internă a UE.

Într-un stil ferm, fără menajamente, eurodeputatul Grapini l-a întrebat tranșant pe comisarul Bretton: De ce mai folosim termenul de Piață Unică a UE atâta timp cât piața este fragmentată, de ani buni, de existența spațiului Schengen si non-Schengen?

Totodată, Maria Grapini i-a adresat o întrebare lui Thierry Breton și în privința strategiei de reindustrializare a Uniunii Europene: Cum credeți că va funcționa strategia de reindustrializare a UE având în vedere criza energetică?Comisarul responsabil pentru Piață Internă a recunoscut că UE se confruntă cu fragmentarea Pieței Interne, dar a adăugat că, personal, a susținut în Colegiul Comisarilor admiterea României și Bulgariei în spațiul Schengen.

În privința reindustrializării UE, Thierry Breton a precizat că această strategie este o necesitate si trebuie continuată pentru a reduce semnificativ dependența de importul din țări terțe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.