Europarlamentarul Maria Grapini, revoltată după adoptarea de către Ucraina a noii legi a minorităților naționale: România nu are Președinte și nici diplomație externă!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a taxat dur „ipocrizia” președintelui Iohannis, dar și pe cea a președintelui Zelenski, în contextul adoptării de către Ucraina a „noii legi a minorităților naționale”.

„Încerc să îmi găsesc cuvintele pentru că sunt foarte furioasă. Domnul președinte Iohanis știa că, atunci când se votează într-un Parlament, președintele are un timp de promulgare și ar fi trebuit să facă această intervenție, înainte, încât să-l determine pe președintele Zelenski să nu promulge legea. Ceea ce face acum președintele Iohannis este absolut o ipocrizie. De altfel, răspunsul președintelui Zelenski este și mai ipocrit pentru că tot ce a spus acum despre acordarea drepturilor minorității române a mai spus și înainte de promulgarea legii. Președintele nostru, sau al cui o fi, Klaus Iohannis, spune că cei doi miniștri de externe, român și ucrainean, trebuie să rezolve situația. Ce să rezolve dacă legea este promulgată?”, a punctat, revoltat, eurodeputatul Grapini, care a criticat dur lipsa de reacție a diplomației române și în acest caz ca și în privința aderării la Spațiul Schengen.

Potrivit Mariei Grapini, diplomația de la București este defazată, mai mult reacția președintelui Iohanis este egală cu „zero”, ca și răspunsul de o „ipocrizie maximă” al președintelui Zelenski.

„România nu are Președinte și nici diplomație externă! Româna are nevoie de fapte, nu de vorbe la nivelul diplomației! Dacă facem acest lucru doar să arătăm că am reacționat și noi, după ce au reacționat milioane de voci din Ucraina și Cernăuți, atunci facem acest lucru degeaba”, a precizat europarlamentarul umanist.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul Grapini a mai spus că deși, alături de români, își dorește să avem un an liniștit, nu vede posibil acest lucru cât timp țara noastră continuă să piardă pe toate fronturile.

“Ați mai auzit că președintele Iohannis și miniștrii noștri de Interne și Externe au mai făcut ceva în privința aderării României la Schengen în contextul viitorului Consiliu JAI? Ați mai auzit că s-a făcut ceva pentru rezolvarea problemelor românilor din alte state? Avem cea mai slabă diplomație, am pierdut trenul și cu Schengen și cu drepturile minorităților din Ucraina. Nu mai am încredere în președintele Ucrainei atâta timp cât ne-a mințit!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.