Președintele Iohannis pune „punctul pe i”: Cea mai acută problemă a sistemului judiciar este criza resurselor umane!

Klaus Iohannis – președintele României participă, joi, la ședința de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, la Facultatea de Drept – Universitatea din Bucureşti.

„Preocuparea constantă spre problemele din sistem, absența implicării politice sunt în atribuțiile dumneavostră.

Începeți mandatul cu o listă întreaga de provocări ale sistemului judiciar. Poate cea mai acută este cea a resurselor umane”, a spus Klaus Iohannis.

În luna decembrie 2022 și primele zile din ianuarie acest an, președintele a semnat peste 200 de decrete privind cererile de pensionare a magistraților români, procurori sau judecători. Printre aceștia se află și magistrați care erau încă membri ai CSM, ca judecătoarele Gabriela Baltag și Nicoleta Margareta Tînț sau procurorul militar Codruț Olaru.

Judecătorii şi procurorii aleşi ca membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) îşi preiau, joi, mandatele. Conducerea CSM este aleasă prin votul membrilor plenului.

La ședința de joi sunt prezenți, alături de președintele Klaus Iohannis, și cei trei membri de drept ai CSM: ministrul Justiției – Cătălin Predoiu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Alina Corbu și procurorul general – Gabriela Scutea.

Ședința de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii va fi transmisă în direct pe site-ul Consiliului.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. pop gelu spune

    Mwwwaaaaaaaaaaaaahahahaaaaaa!!! Răsu-plânsu!!! După ce valuri întregi de magistrați în frunte cu procurorul Codruț Olaru, la 49 de ani – au ieșit la pensie pe bază de decret… prezidențial!!!! – acuma KWI face marea constatare: LIPSA RESURSELOR UMANE!!!!!????? Pe bune??? PE BUNE!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.