Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, avertizează: Țintele stabilite pentru mediu trebuie să țină cont de capacitatea economică a fiecărei țări membre!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, atrage atenția, într-o intervenție tranșantă în PE, că țintele stabilite pentru mediu trebuie să țină cont de capacitatea economică a fiecărei țări și că protejarea cetățenilor este foarte importantă atât din punct de vedere al sănătății, dar și economic.

Potrivit eurodeputatului Grapini, deși “UE este lider în privința protecției mediului, trebuie să ne menținem această poziție!”.

„Orice pas făcut spre sănătatea oamenilor este binevenit. Trebuie, însă, să ne gândim că aici, în PE, noi nu reglementăm pentru noi, ci pentru cetățeni. Trebuie să înțelegem cum putem să stabilim acest echilibru între protejarea sănătății oamenilor și susținerea mediului economic. Totodată, regulamentul de astăzi nu s-a terminat cu votul dat și, ca atare, avem datoria să implementăm politica industrială, reindustrializarea la nivel european și, evident, trebuie să adoptăm măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor nu numai din punct de vedere al mediului, dar și din punct de vedere economic în contextul în care se știe că vorbim de o capacitate financiară, de reacție, diferită a cetățenilor și a statelor membre”, a precizat eurodeputatul Grapini.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a punctat, în contextul acestei dezbateri, „ce spuneau demult doi oameni importanți din România întrebați fiind ce poate învăța un istoric de la un inginer”. „Răspunsul omului politic de atunci a fost tranșant: măsura!”, a conchis europarlamentarul umanist.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.