Eurodeputatul Maria Grapini a cerut, în plenul PE, soluții de oprire a războiului din Ucraina: „Armele ucid. Nu sunt de acord cu cei care susțin că dacă vorbim despre pace îl ajutăm pe Putin!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a cerut în PE, în prezența Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, soluții de oprire a războiului din Ucraina.

Eurodeputatul Grapini l-a felicitat, în context, pe Josep Borrell care, în cadrul intervenției sale, a pronunțat cuvântul “pace”.

“Nu sunt de acord cu cei care susțin că dacă vorbim despre pace îl ajutăm pe Putin. Nu, ajutăm să nu mai moară oameni. Și, da, domnule Înalt Reprezentant, Josep Borrell, trebuie să faceți această intervenție la ONU. Putin a omorât, prin atacarea Ucrainei, suficienți oameni! Nu sunt de acord nici cu ce s-a spus de către unii colegii, și anume, că armele ajută, nu omoară oameni! Armele omoară oameni de aceea, domnule Borrell, trebuie să mergeți pe această cale, a păcii!”, a punctat Maria Grapini.

De asemenea, eurodeputatul PUSL a menționat faptul că, în contextul în care Republica Moldova este (acum) supravegheată de Putin, Uniunea Europeană, care colaborează cu NATO, trebuie să acorde importanța cuvenită și să susțină Republica Moldova.

„Țara mea este la granița cu Ucraina. România a ajutat Ucraina, UE a ajutat Ucraina, cetățenii din acest stat, dar trebuie să găsim o cale de oprire a acestui dezastru și a morții a mii de oameni nevinovați”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.