Aderarea României la spaţiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din martie!

Aderarea României la spaţiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din martie. În acest context, europarlamentarul PSD Carmen Avram a precizat că Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a spus foarte clar de la începutul preşedinţiei că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta timp cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat. Pe de altă parte, europarlamentarul PMP Eugen Tomac consideră că doar un proces la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene poate tranşa această chestiune.

Europarlamentarul PSD Carmen Avram consideră că pactul pentru migraţie ar putea linişti apele în Uniunea Europeană, precizând că, din ceea ce se cunoaşte până în prezent, Comisia Europeană ar dori să convingă statele membre să accepte pe teritoriul lor o parte din migranţii care intră în Italia, Austria, Spania. Ea a menţionat că există obiecţii la acest plan din partea Poloniei, Ungariei, Belgiei şi Olandei.

“În privinţa agendei JAI pe care într-adevăr nu ne aflăm, Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a spus foarte clar de la începutul preşedinţiei că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta vreme cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat. Iar acest diferend nu e reglat pentru că aceste state,  în special Austria, nu pot formula foarte clar o cerere, o doleanţă, astfel încât noi să ştim ce trebuie să îndeplinim. Tema Schengen nu este pe agendă decât în situaţia în care se analizează situaţia internă din zona liberă şi indirect iese o dezbatere privind migraţia. Cred că acest subiect e foarte important pentru că unul dintre reproşurile sau singurul reproş pe care a reuşit să îl articuleze domnul Nehammer
a fost că noi am fi furnizor de imigranţi. Comisia Europeană rămâne încă datoare cu redactarea acelui plan pentru migraţie, pe care îl tot promite din 2015, când a fost valul acela de migranţi chemaţi de Germania”, a afirmat Carmen Avram la Prima TV.

Europarlamentarul PSD consideră că acest pact pentru migraţie ar putea linişti apele în Uniunea Europeană.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.