SUA trimit nave de război în Taiwan, China reacționează!

Problema insulei Taiwan încă stârnește reacții din partea SUA și China, care se pare că au renunțat de mult la negocieri diplomatice și trec, tot mai des, la amenințări de tip militar.

China a anunţat luni că a mobilizat avioane de vânătoare ce „transportă muniţii reale” pentru a întreprinde „lovituri simulate” lângă Taiwan, precum şi port-avionul său Shandong, informează AFP.

„Mai multe grupuri de avioane de vânătoare H-6K ce transportă muniţii reale au efectuat mai multe valuri de lovituri simulate asupra unor ţinte importante ale insulei Taiwan”, a anunţat televiziunea de stat CCTV.

Comandamentul teatrului de operaţiuni Est al armatei chineze a precizat că portavionul Shandong de asemenea „a participat la exerciţiul zilei”.

Potrivit unui comunicat al armatei chineze, Beijingul încearcă să simuleze cu testele sale militare „o încercuire” a Taiwanului.

Mai multe zeci de avioane au fost desfăşurate pentru a aplica o „blocadă aeriană” a teritoriului revendicat de Beijing, a mai informat CCTV.

La rândul său, Ministerul Apărării al Taiwanului a anunţat că a detectat luni 11 nave de război şi 59 de avioane chineze în jurul insulei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.