Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, ia atitudine: „Nu voi susține niciodată violența: nici verbală, nici fizică! Nemulțumirile trebuie exprimate pașnic, fără interferențe politice!

Imaginile în care fostul premier Ludovic Orban a fost agresat, la porțile Parlamentului, de protestatari AUR,  au generat reacția fermă a europarlamentarului PUSL, Maria Grapini.

„Nu voi susține niciodată violența: nici verbală, nici fizică! Nemulțumirile trebuie exprimate pașnic de către cei direct afectați, fără interferențe politice. Politicienii aleși au pârghii instituționale să acționeze!”, a precizat, la Realitatea Plus, eurodeputatul Grapini.

Potrivit Mariei Grapini, indiferent de motivul pentru care oamenii protestează, protestele nu trebuie să conducă la violență. De asemenea, eurodeputatul umanist susține că trebuie să respectăm instituțiile democratice.

“George Simion și partidul AUR sunt în Parlament. Acest gen de proteste nu trebuie comparate, spre exemplu, cu cele ale profesorilor. Parlamentarii au pârghiile lor și pe mine, personal, nu m-ați văzut la vreun protest, după ce am fost aleasă, în 2012, în Parlamentul României. Haideți să nu amestecăm lucrurile. Instituțiile democratice, dacă vrem să trăim într-un stat democratic, înseamnă separarea puterilor în stat! Parlamentul este o putere instituțională și, în aceste context,  nu mai are ce să caute domnul Simion în societatea civilă ca și organizator de proteste”, a mai spus Maria Grapini.

În sprijinul afirmațiilor sale, eurodeputatul PUSL a dat drept exemplu Parlamentul European.

„Să știți, că noi, la Bruxelles pentru că un eurodeputat și-a pus un tricou-se discuta situația fermierilor- nu i s-a mai dat cuvântul. Trebuie respectat un regulament pentru că din acest motiv spunem că vrem să avem o societate ordonată. Este absolut de neacceptat violența pe care am văzut-o!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.