Liderii AUR au prezentat programul de guvernare. George Simion atacă alegerile din 2024 cu o listă imbatabilă de candidați!

Joi, 11 mai, partidul AUR și-a prezentat programul de guvernare. La eveniment au fost prezente mai multe persoane publice considerate „anti-sistem”. Printre acestea, actorii Mircea Diaconu – fost candidat la prezidențiale și Mugur Mihăescu, informează Romaniatv.net.

Programul de guvernare al AUR a fost lansat în prezența unor figuri publice din zona suveranistă, precum Mugur Mihăescu, Mircea Diaconu, dar și a celebrului avocat Gheorghe Piperea, consultantului în afaceri Petrișor Peiu, doctor al Universității Politehnice, Norica Nicolai – fost europarlamentar, fost membru ALDE și PNȚCD, Ramona Ioana Bruynseels – fost candidat la prezidențiale.

Documentul AUR, planul de guvernare, cuprinde 15 puncte. Formațiunea conservatoare din opoziție propune schimbări majore, printre care se numără:

  • justiție: introducerea sistemului de curți cu jurați;
  • legislativ: reducerea la jumătate a numărului de ministere – deci funcționarea a maxim 12; reducerea numărului de UAT-uri cu două treimi și a numărului de instituții publice; implementarea referendumului prin care se va reduce numărul de parlamentari la 300;
  • naționalizarea companiilor de importanță națională strategică, precum OMV-Petrom;
  • educație: construirea și modernizarea a 500 de școli, reorganizarea evenimentelor sportive tip „Daciada”, implementarea programului „Domnul Trandafir” – ce presupune oferirea de bonusuri salariale cadrelor didactice;
  • economic: majorarea salariului minim brut de la 3.000 de lei la 5.000 de lei, indexat anual cu rata inflației, reducerea „drastică” a taxelor, a contribuțiilor la sistemul de pensii, impozit pe cifra de afaceri de 2% pentru companiile cu cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro și pentru restul, impozit pe profit de 16%.
  • de asemenea, cei de la AUR au mai vorbit despre respingerea ideologiei „woke”, încurajarea natalității și chiar și repopularea satelor prin intermediul unor facilități fiscale, punerea la dispoziție cetățenilor a unor imobile aproape gratuite etc.
  • eliminarea pilelor de partid din administrația publică, diverse beneficii pentru antreprenorii români – patroni de IMM-uri.

Mircea Diaconu și cei menționați mai sus s-au angajat să meargă prin țară pentru a promova programul de guvernare al AUR.

„O să plecăm prin țară și eu, și Norica, să vorbim cu oamenii de ale vieții. Și o să luăm și documentul ăsta cu noi”, a anunțat Mircea Diaconu. La rândul ei, Norica Nicolai a afirmat că programul de guvernare al AUR „este primul demers făcut de un partid politic și realizat în parteneriat cu cei pe care vor sa îi guverneze. Faptul că ați ales să vorbiți este cea mai mare șansă pe care o dați democrației. Și pentru asta eu vă sunt partener”, a mai anunțat Norica Nicolai.

Actorul Mugur Mihăiescu ne-a explicat că el este deja înscris în AUR, însă celelalte personalități prezente sunt deocamdată doar susținători ai demersului AUR.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Cornelia Tschiesche spune

    Si soluții? A propus și soluții? Ca, la gargara și populism ieftine, nu ii întrece nimeni! De ce au făcut circ în fata Parlentului exact când psdpnludmr votau pe repede înainte noi pensii speciale? De ce circ în strada și nu opoziție eficienta în Parlament?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.