Eurodeputatul Maria Grapini pune „punctul pe i”: Când se reglementează pe tema protejării mărilor și oceanelor, e necesar un echilibru între viața pescarilor și apărarea biodiversității!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL,  Maria Grapini, membru în grupul S&D, a cerut Comisiei Europene să țină cont și de pescuit și de viața pescarilor, atunci când reglementează pe tema protejării mărilor și oceanelor.

“Cred că, din această dezbatere, a rezultat importanța pescuitului și a calității apelor oceanelor, mărilor sau a râurilor. De asemenea, trebuie să existe un echilibru între situația pescarilor și apărarea biodiversității, în sensul păstrării apelor curate. Nu pescarii și pescuitul distrug cel mai mult biodiversitatea ci, din deșeurile aruncate necontrolat în oceane și mări”, a punctat eurodeputatul Grapini care a adăugat că sănătatea oceanelor este foarte importantă pentru că ține și de sănătatea oamenilor.

Potrivit Mariei Grapini, pescuitul este cu atât mai important cu cât există regiuni în care oamenii trăiesc din aceasta muncă. În aceste condiții, există riscul ca aceste persoane să nu-și mai poată asigura condițiile minime de supraviețuire.

“Este foarte important să ținem cont că pește tot se va mânca și vom ajunge să importăm din țări terțe, care nu țin cont de bodiversitate și nici de calitatea produselor”, a mai spus europarlamentarul umanist.

Nu în ultimul rând, Maria Grapini a precizat că trebuie să se țină cont de viața pescarilor, atunci când se reglementează, și ca atare este necesar ca aceste reglementări să aibă loc doar după ce se poartă discuții argumentate cu toate părțile interesate!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.