Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, avertizează: „Sistemul de pensii trebuie reformat din temelii. Nu există o corelare justă între calitatea muncii magistratului și enorma sa retribuire!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat faptul că sistemul de pensii trebuie reformat din temelii, pe marginea principiului contributivității.

În privința pensiilor speciale, eurodeputatul Grapini i-a pus la punct pe toți cei care susțin că impactul acestora la buget ar fi nesemnificativ.

“Realitatea este că acest cuantum al pensiilor speciale are un impact deloc neglijabil în privința bugetului, în condițiile în care vorbim de o impozitare pe suma care depășește salariul mediu net”, a punctat Maria Grapini, care a adăugat, în context, că dacă se dorește cu adevărat și nu se mai lasă, intenționat, tot felul de portițe, legea de desființare a pensiilor speciale ar trece rapid de Curtea Constituțională.

Potrivit europarlamentarului PUSL, legea privind desființarea pensiilor speciale trebuia redactată, de la început, cu atenție maximă, pentru a nu mai exista riscul ”să se întoarcă” de atâtea ori, cu aviz de neconstituționalitate, de la CCR.

„Dacă se dorește cu adevărat, această lege va trece de Curtea Constituțională. Repet, cu mențiunea să nu se lase tot felul de portițe. Sunt convinsă că, dacă se dorește cu adevărat, această corecție privind pensiile speciale poate fi realizată foarte repede!”, a precizat Maria Grapini.

Totodată, europarlamentarul umanist a tras un nou semnal de alarmă în privința faptului că, din păcate, nu există o corelare justă între calitatea muncii magistratului și enorma retribuire a acestuia, mai ales că niciun magistrat nu răspunde pecuniar pentru calitatea deciziilor luate.

“Este corect că restricțiile pentru o categorie profesională trebuie compensate cu ceva, dar nu în acest mod pentru că, până la urmă, este absurd ce fac magistrații. Să nu uităm faptul că, atunci când aceștia dau verdicte greșite și afectează grav viața oamenilor, în loc să li se taie din aceste salarii uriașe, persoana afectată este despăgubită tot de la bugetul de stat, adică din banii noștri, ai cetățenilor!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.