Totul despre insolație. Cauze, simptome. tratament…

Insolatia este cauzata de expunerea prelungita in soarele fierbinte de vara combinata cu deshidratarea – iar in aceste conditii corpul nu-si mai poate regla temperatura.

Insolatia este cea mai grava afectiune provocata de caldura si este considerata o urgenta medicala. Daca consideri ca o persoana a facut insolatie suna imediat salvarea si acorda primul ajutor in caz de insolatie, pana vin paramedicii.

Insolatia poate ucide sau afecta negativ creierul si alte organe interne. Desi insolatia afecteaza in special persoanele trecute de 50 de ani, totusi pot avea probleme chiar si tinerii atleti sanatosi.

Insolatia apare ca progresie de la alte afectiuni cauzate de caldura excesiva, precum crampele, lesinul si epuizarea termica. Insa, uneori, insolatia poate sa nu fie precedata de aceste semne.

Insolatia este cauzata de expunerea prelungita in soarele fierbinte de vara combinata cu deshidratarea – iar in aceste conditii corpul nu-si mai poate regla temperatura. Alte simptome ale insolatiei sunt stari de voma, confuzie mentala, dezorientare, atac de cord si uneori pierderea cunostintei sau coma.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.