Varianta eliminării tichetelor de vacanță din cauza deficitului bugetar generează scandal în Coaliție!

Controverse privind tichetele de vacanţă. Coaliţia ia în calcul suspendarea lor din cauza deficitului bugetar, însă, pe de altă parte, în Parlament este un proiect delege cu privire la extinderea lor şi în spaţiul privat.

Tichetele au o valoare totală de 1.450 de lei, iar acestea vin ca un bonus pentru angajaţii de la instituţiile statului, inclusiv pentru fidelizarea lor. Pe de altă parte, trebuie precizat că un salariat beneficiază de tichete într-o singură tură, chiar dacă are activitate la mai mulţi angajatori.

Una dintre măsurile discutate este cea a voucherelor de vacanță pentru bugetari. Cele două partide din Coaliţie, la propunerea PNL, au discutat fie eliminarea lor completă, fie acordarea lor doar bugetarilor cu venituri mai mici de 5.000 de lei, fie acordarea lor doar în extrasezon, pentru a sprijini mai bine sectorul HoReCa.

Vestea bună pentru angajații din România este însă că s-ar putea da gratuit din partea statului vouchere de vacanță și la sectorul privat. Conform unui proiect de lege, angajații din sectorul privat ar putea primi din partea statului vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei.

Asta include și o schimbare semnificativă, având în vedere că aceste bonusuri erau acordate în mod tradițional doar în sectorul public. Așadar, totodată, acest lucru ar urma să se întâmple începând de anul viitor. Concret, de aceea, inițiativa are ca scop principal stimularea turismului din țara noastră.

La sfârșitul fiecărui an, angajații de la stat beneficiază de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Însă cu puțin obiectivism, putem observa că și angajații din mediul privat ar putea avea parte de aceste tichete de vacanță de la bugetul de stat, începând cu anul 2024.

Senatul a adoptat recent un proiect de lege prin care angajații din mediul privat vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei. Asta deși acest fapt părea improbabil până acum. În funcție de, dacă această lege este implementată cu succes, tichetele ar urma să se acorde din bugetul de stat, în perioada ianuarie 2024 – decembrie 2026.

Proiectul a fost inițiat de parlamentari din PSD, PNL și UDMR și va fi dezbătut ulterior de Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

Astfel, toți angajații din mediul privat care au un contract individual de muncă vor primi aceste vouchere. În cazul în care un angajat are mai multe contracte de muncă, acesta va trebui să aleagă un singur angajator de la care să primească voucherele.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.