Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, mesaj tranșant: Nu sunt de acord ca nivelul de trai să continue să scadă! Oficialii români trebuie să negocieze, la Bruxelles, în interes național!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a avertizat, pe tema renegocierii PNRR, că oficialii români trebuie să negocieze, la Bruxelles, în interes național.

“De altfel, premierul Ciolacu ar trebui să înceapă discuțiile cu precizarea că, din 2007, de când România a intrat în UE, datoria externă a țării a crescut de opt ori. De ce a crescut? Pentru că am fost conștiincioși și am răspuns tuturor cerințelor UE. Mai mult, premierul trebuie să meargă la Bruxelles cu cifre concrete, de necontestat. Avem noi cei mai mulți copii în sărăcie? Avem noi cele mai mici salarii din UE? Avem noi pensiile cele mai mici din UE? Îmi pare rău dar eu, personal, nu pot fi de acord ca nivelul de trai al românilor să continue să scadă în timp ce, în UE, sunt politici de susținere a calității vieții”, a punctat eurodeputatul Grapini.

Potrivit acesteia, în cadrul discuțiilor trebuie să se ceară eliminarea acelor condiționalități din PNRR pentru ca banii din Planul Național de Redresare și Reziliență, care stau la BNR, să poată fi cheltuiți cât mai repede.

De asemenea, Maria Grapini a criticat și faptul că, în momentul negocierii PNRR, s-au mai negociat alte două bugete cu sume din Fondul de Coeziune, din care România nu a primit niciun euro.

“Un buget era destinat zonelor sărace și au luat fonduri din acesta mai multe țări, inclusiv Cehia, în timp ce țara noastră nu a luat nimic. Iar un alt buget a fost destinat agriculturii, din care au luat fonduri, spre exemplu, Italia și Franța și de unde, la fel, România nu a primit niciun euro”, a mai spus europarlamentarul umanist.

Totodată, Maria Grapini a precizat că este de acord cu scrisoarea colegului său, europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, potrivit căruia ar trebuie scăzute din deficitul bugetar cheltuielile făcute cu Ucraina.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul PUSL a precizat că, la nivelul UE, nu doar România are un deficit peste 5%.

„Nu trebuie în niciun caz să asprim calitatea vieții românilor prin niște măsuri, doar ca să placă cuiva”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.