Întrevederea ministrului Energiei, Sebastian Burduja, cu E.S. José Antonio Hernández Pérez-Solórzano, ambasadorul Regatului Spaniei în România

Astăzi, 22 August 2023, ministrul energiei, Sebastian Burduja, a avut o întrevedere cu E.S. José Antonio HERNÁNDEZ PÉREZ-SOLÓRZANO, Ambasadorul Regatului Spaniei în România, la sediul Ministerului Energiei.

Cel mai improtant subiect abordat a fost prezentarea priorităților Președinției Spaniole a Consiliului Uniunii Europene cu privire la sectorul energetic, cu referire în special la reforma pieței de electricitate. De asemenea, Președinția spaniolă are în vedere incluziunea tuturor Statelor Membre în negocierile susținute la nivel european în domeniul energiei.

Ministrul energiei, Sebastian Burduja a prezentat sectorul energetic din România și potențialul de valorificare a energiilor regenerabile, precum și oportunitățile în domeniul nuclear. Acesta a subliniat necesitatea eliminării treptate a utilizării cărbunelui, etapizat, până în anul 2026, respectiv 2030, dar și aspectele sociale pe care acest proces le implică. În același timp, ministrul român a menționat noile investiții disponibile pentru mediul de afaceri, prevăzute prin Fondul de Modernizare și Planul Național de Redresare și Reziliență.

Cele două părți au apreciat cooperarea între Regatul Spaniei și România cu referire la pilonii importanți ai sectorului energetic: energia regenerabilă, în special energia hidroelectrică și eficiența energetică. În acest context, au manifestat disponibilitatea de a dezvolta relațiile bilaterale și a spori investițiile în aceste domenii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.