Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, ia atitudine după tragedia de la Crevedia: „Sper să avem o anchetă care va conduce la un rezultat corect și la sancționarea drastică a celor vinovați!”

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Amploarea exploziilor de la Crevedia, care au dus la moartea a două persoane și rănirea a 58, cauzele care au condus la aceasta, lipsa unei coordonări eficiente la fața locului, au generat o reacție vehementă din partea europarlamentarului PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D.

Potrivit eurodeputatului Grapini, atâta timp cât nu există încrederea că anchetele duc la stabilirea corectă a vinovaților și la sancțiuni exemplare, vor continua încălcări ale legii și implicit tragedii similare.

„Din punctul meu de vedere pompierii nu au vreo vină, cel mult coordonarea a lăsat de dorit, pentru că trebuie să ne amintim cum pompierii noștri au participat, cu succes, la stingerea uriașelor incendii din Grecia și nu s-a întâmplat niciun accident. Problema a fost, repet, coordonarea!”, a punctat Maria Grapini, care a completat că tragedia a avut mai multe cauze.

În opinia eurodeputatului PUSL, în contextul în care, încă, există firme care sunt protejate și care încalcă legea fără a fi sancționate pentru aceasta, nu se va schimba nimic în direcția dorită de fiecare dintre noi.

Mai mult, susține Maria Grapini legislația este atât de încâlcită încât șansele unei verificări eficiente sunt extrem de mici.

”Conformarea voluntară nu mai există pentru că nu mai există încrederea cetățenilor în ancheta autorităților. Să vedem ce se va întâmpla de această dată! Sper să avem o anchetă care va conduce la un rezultat corect și la sancționarea drastică a celor vinovați!

Pentru mine este straniu că deși au trecut 24 de ore nu a fost audiat încă proprietarul acestui spațiu! Cred că trebuie clarificat de ce în contextul în care după prima explozie au fost răniți opt oameni, a mai fost posiblă rănirea a încă 40 la a doua explozie. De ce coordonatorul exploziei nu a luat măsuri pentru a nu mai fi victime? Sunt multe întrebări care trebuie să primească urgent răspuns!”, a conchis eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.