Testarea antidrog a elevilor din școli, posibilă (doar) cu acordul părinților!

Măsuri luate în școlile din România după tragedia provocată în 2 Mai de un tânăr drogat. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat că este analizată posibilitatea testării antidrog a elevilor în școli, cu acordul părinților.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a anunţat luni, după finalizarea anchetei Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, analiza posibilităţii testării antidrog a elevilor de către personal medical, în şcoli.

Testarea antidrog va avea loc doar în cazul elevilor care manifestă vizibil un comportament caracteristic consumului de droguri, a anunțat ministrul de Interne.

Cătălin Predoiu anunţat şi măsuri de prevenire a consumului de droguri în şcoli, subiect care va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024, plan care există.

„Măsurile de prevenire a consumului de droguri în școli. Subiect ce va fi abordat în cadrul unui Plan Naţional de Acţiune pentru siguranţă şcolară, 2023-2024. Există acest plan.
Am convocat deja o întâlnire cu ministerele Educaţiei, Sănătăţii, Dezvoltări, Familiei, Muncii şi cu Departamentul pentru românii de pretutindeni. Voi participa personal.

Mecanismul va viza în special lupta împotriva drogurilor, violenţei şi bulling-ului în şcoli.

Ca element de noutate, intenţionăm să constituim grupuri de acţiune la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, formate din reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai unităţii de învăţământ, precum şi asociaţii de părinţi şi elevi.

Analiza posibilității testării anti-drog de personal medical calificat care deservește unitatea școlară, în sit in care manifesta vizabil comportament (…) caracteristic consumului de droguri, cu acordul părinților”, a precizat ministrul Cătălin Predoiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.