Cătălin Drulă, revoltat: Continuă creșterea cheltuielilor la stat. Ciolacu a dat ordonanță să nu se mai respecte legea responsabilității fiscal-bugetare privind salariile la stat!

Liderul USR, Cătălin Drulă, critică dur continua creștere a cheltuielilor la stat. Potrivit lui Drulă, Marcel Ciolacu a dat ordonanță ca în 2023 să nu se mai respecte legea responsabilității fiscal-bugetare privind salariile la stat.
De altfel, liderul USR spune că în 2010, în precedenta criză financiară, sub presiunea FMI, România a adoptat o lege-cheie a banului public: Legea Responsabilității Fiscal-Bugetare nr. 69/2010.
Această lege, mai spune liderul USR, conține reguli și obligații privind cheltuirea banului public care ar fi trebuit să ne asigure că România nu va mai ajunge vreodată cu bugetul țării în groapă, sau „incapacitate de plată”, cum spunea ieri Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.
„Printre altele, sunt prevederi stricte privind încadrarea în limitele de cheltuieli de personal (salarii) – articolul 18. Pentru 2023, prin Ordonanța 32 dată pe 24 august, Ciolacu a dat liber să nu fie respectate aceste prevederi. Reducerea de cheltuieli este doar pe vorbe. Pe fapte acestea cresc, la fel cum vrea Marcel Ciolacu să crească și taxele”, a conchis Drulă.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.