Eurodeputatul Maria Grapini, în PE: Regulamentul privind indicațiile geografice pentru produse artizanale și industriale va combate contrafacerea și va duce la dezvoltarea produselor meșteșugărești!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a precizat la Strasbourg, în prezența comisarului pentru Piață Internă, Thierry Breton, că regulamentul privind indicațiile geografice pentru produse artizanale și industriale va combate contrafacerea, va duce la dezvoltarea produselor meșteșugărești, artizanale și va păstra tradițiile culturale din fiecare țară.

“Vreau să vă spun că sunt foarte bucuroasă că am ajuns să avem pe masă și să votăm, sper, marți (n.a.-marți), acest Regulament, pentru că eu am încercat, domnule comisar, încă din 2013, chiar cu ministrul dumneavostră din Franța, să fac o asemenea propunere Comisiei Europene de la acea vreme pentru că am constatat că porțelanul din Franța și ceramica din România erau contrafăcute la scară largă”, a menționat, în intervenția sa, eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini consideră că, prin votarea acestui Regulament, există multe beneficii, și anume: protejarea producătorilor, a consumatorilor, care vor fi ajutați astfel să nu mai cumpere produse false, dar și dezvoltarea, în zonele rurale, a acestor profesii și transmiterea acestora mai departe.

“Nu în ultimul rând, vom îmbogăți patrimoniul cultural, și foarte important este că dezvoltăm întreprinderile mici și mijlocii, microîntreprinderile. În țara mea, în zonele rurale, sunt foarte mulți meșteșugari care se ocupă cu olăritul, cu costumele populare tradiționale, meserii care, până acum, erau total neprotejate. Protecția internațională este foarte importantă și mai este important și faptul că în acest regulament simplificăm lucrurile!”, a conchis europarlamentarul umanist.

De menționat faptul că Maria Grapini a depus în luna martie, la comisia IMCO (Piață Internă și Protecția Consumatorilor), comisie în care deține și funcția de vicepreședinte, un proiect pilot, cu un buget de 980.000 de euro, pentru promovarea produselor meșteșugărești și susținerea meșteșugarilor.

Implicarea eurodeputatului Grapini a avut rezultatele scontate, proiectul pilot trecând, la jumătatea lunii iulie, cu un singur vot împotrivă, de Comisia de specialitate a PE (Piață Internă și Protecția Consumatorilor).

Demersurile Mariei Grapini au fost răsplătite cu o nouă veste bună, de această dată din partea Comisiei Europene, cea care, în luna august, a acceptat propunerile sale de revizuire a acestui important proiect pilot.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.