Premierul italian, Giorgia Meloni, trage un semnal de alarmă: Situația migranților din Italia a devenit o problemă majoră!

Situația migranților din Italia a devenit o problemă majoră, iar premierul Giorgia Meloni caută soluții pentru a face față acestei provocări.

În ultimii ani, Italia s-a confruntat cu un aflux constant de migranți care încearcă să ajungă în Europa prin această cale de coastă. Majoritatea acestor migranți provin din țări din Africa, printre care și din regiuni în conflict precum Somalia, Sudan și Eritreea.

Italia a devenit una din țările cu cel mai mare număr de migranți pe teritoriul său, iar acest fenomen a creat o serie de tensiuni sociale. Guvernul italian a încercat să găsească soluții pentru a face față acestei probleme, însă acest lucru nu s-a dovedit a fi o sarcină ușoară.

„Aș dori să exprim marea satisfacție pentru unitatea și marea muncă în echipă a întregului guvern pentru a face față urgenței imigrației și pentru a găsi soluții concrete la presiunea puternică exercitată de fluxurile de imigranți ilegali pe coastele noastre. Este o confirmare că, în aceste probleme, ca și în multe altele, întregul centru-dreapta are aceeași viziune și că toată lumea lucrează în aceeași direcție,” a declarat premierul Giorgia Meloni în Consiliul de Miniștri.

Premierul italian a mai spus că durata maximă de detenție a migranților va fi prelungită la un an și jumătate.

„Astăzi vom da un mandat Ministerului Apărării să creeze structuri care să rețină cât mai repede imigranții ilegali. Ani de politici de imigrare au făcut ca astăzi, în Italia, să fie foarte puține locuri disponibile în CPR (Centre de deținere a migranților-n.r.). Noile CPR care vor fi construite trebuie să fie în locații cu densitate foarte mică a populației și ușor perimetrabile și monitorizate. Nu se va mai crea disconfort și nesiguranță în orașe”, a mai precizat Meloni, explicând că „cele două propuneri vor fi incluse în Decretul Legislativ de Sud pentru a intra imediat în vigoare”. 

„La următorul Consiliu European informal din octombrie, Italia va cere celorlalte state membre să ia deciziile necesare și corespunzătoare, în special în ceea ce privește blocarea plecărilor ilegale din Africa de Nord”, a mai spus Meloni.

giorgia meloni situatie migranti italia

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.