Eurodeputatul PUSL,  Maria Grapini, vrea o reglementară clară a politicii pentru migrație: Solidaritatea trebuie să meargă la pachet cu securitatea cetățenilor europeni!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, membru în Grupul S&D, a precizat, în plenul PE de la Strasbourg, că politica pentru migrație trebuie să pună capăt traficului de persoane, să asigure măsuri de ajutorare a cetățenilor în propria țară, a celor care doresc să emigreze din motive economice, dar să asigure, totodată, și siguranța cetățenilor europeni la ei acasă.

“Toate discuțiile purtate, aici, pe problema migrației reprezintă un exemplu clar că niciodată nu trebuie să iei decizii înainte de a reglementa. În momentul în care doamna cancelar Merkel a luat decizia de „a da drumul la migrație” fără a avea, însă, și reglementările necesare pentru a o ține sub control, am ajuns la situația alarmantă de a avea în Europa sute de mii de migranți fără a le asigura, însă, și ceea ce le trebuie!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

În context, Maria Grapini a precizat că a venit momentul să avem un pact pe migrație care să reglementeze și explice clar ce înseamnă migrația legală, dar să ofere și pârghiile necesare pentru a pune capăt flagelului traficului de persoane.

„Noi avem Casa Uniunii Europene, însă trebuie să știm clar câți migranți putem primi, cum îi putem primi și atunci când migrația este ilegală trebuie să o respingem. Pentru că solidaritatea trebuie să meargă la pachet cu securitatea cetățenilor europeni. Așa consider că trebuie să reglementăm și sper că, în sfârșit, Consiliul European va da drumul la acest pachet, atât de necesar, de reglementare a migrației”, a conchis eurodeputatul Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.