Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, susține creșterea veniturilor pentru cetățenii cu salarii și pensii mici!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a reiterat necesitatea creșterii veniturilor pentru cetățenii cu salarii și pensii mici.

Potrivit eurodeputatului Grapini, în propunerea de buget discutată în Parlamentul European se vor adăuga zece miliarde de lei în mai multe direcții, printre care și cea care prevede protecția propriilor cetățeni. Sper ca și Consiliul European să fie de acord cu acest lucru, a mai spus Maria Grapini.

“Eu sunt de acord cu ceea ce spune, acum, FMI, deși de multe ori am contrazis afirmațiile/analizeleacestuia, și susțin, ca și umanist, că trebuie să mergem la pensiile mici. De fiecare dată pensiile au fost mărite cu un anumit procent și atunci pentru o persoană care are o pensie de zece mii de lei această majorate înseamnă ceva, iar pentru cel care are 1600 de lei înseamnă mult mai puțin. Așadar, decizia de a ajuta cetățenii vulnerabili, și pe cei cu pensii mici, dar și pe cei cu salarii mici, este o politică socială pe care inclusiv grupul S&D, din care fac parte, o susține și vreau să spun că partidul din Slovacia care a câștigat alegerile face parte din grupul S&D și nu face parte, așa cum s-a speculat, nici din extrema dreaptă, nici din ID”, a punctat eurodeputatul PUSL.

Totodată, a completat europarlamentarul PUSL, pentru a se ajunge la un nivel de trai decent, care să asigure oamenilor acele necesități firești, trebuie să se meargă pe țintirea veniturilor mici la cetățeni. În context, Maria Grapini a propus, încă o dată, să nu mai folosim un procent fix la majorarea tuturor salariilor și pensiilor, ci să fie făcută o majorare diferențiată în funcție de nevoile minimale ale fiecărei persoane.

„Dacă sunt, spre exemplu, câteva mii de salarii foarte mari și un milion de salarii mici iese o medie bună, dar pe mine nu mă interesează media și să nu mai avem milioane de cetățeni cu venituri sub pragul de sărăcie pentru că, ne convine sau nu, acesta este adevărul iar situația trebuie rezolvată cu responsabilitate!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.