Totul despre acordarea burselor școlare în anul școlar 2023-2024!

Toate școlile din România vor trebui ca până luni, 30 octombrie, să transmită Ministerului Educației numărul de beneficiari pe criteriile și subcriteriile prevăzute în Metodologia-cadru de acordare a burselor și în precizările ulterioare ale Ministerului Educației.

Ministerul Educației a cerut conducerilor școlilor din România ca până luni, 30 octombrie, la ora 12, să comunice numărul de beneficiari de burse în anul școlar 2023 – 2024.

„În scopul de a avea o imagine precisă a categoriilor de beneficiari de burse pentru elevi în anul scolar 2023 – 2024, vă rugăm să ne comunicaţi până luni, 30 octombrie 2023, ora 12, numărul de beneficiari pe criteriile și subcriteriile prevăzute în Metodologia-cadru de acordare a burselor și în precizările ulterioare ale Ministerului Educației.

Criteriile si subcriteriile urmărite sunt:

1. Pentru beneficiarii burselor de excelență olimpică I: premiul I; premiul Il; premiul Ill; mențiuni la olimpiadele internaționale.

2. Pentru beneficiarii burselor de excelență olimpică II: premii la olimpiadele naționale, altele decât ONSS; premii la competițiile din cadrul ONSS.

3. Pentru beneficiarii burselor de merit: media anuală generală/media de admitere pentru elevii clasa a IX-a, pe tranșe; rezultate la etapele județene ale olimpiadelor, altele decât ONSS; rezultate la etapele județene ale competițiilor din cadrul ONSS; premiile I la competiții naționale școlare, finanțate și nefinanțate; premiile I la competiții naționale extrașcolare, finanțate și nefinanțate.

4. Pentru beneficiarii de burse sociale: venit; un părinte decedat; ambii părinți decedați; plasament; familii monoparentale – părinți divorțați, părinte văduv, părinte dispărut, părinte arestat, curatelă, alte situații; motive medicale; elevi minori din învățământul cu frecvență redusă și programe tip „A doua șansă”; elevi proveniți din familii care beneficiază de venit minim de incluziune.

5. Beneficiari ai burselor tehnologice.

6. Burse pentru mamele minore”, a transmis Ministerul Educației, potrivit edupedu.ro.

Bursă de excelenţă olimpică I: între 750 şi 3000 lei
Bursă de excelenţă olimpică II: 700 lei
Bursă de merit : 450 lei
Bursă socială: 300 lei
Bursă pentru mame minore: 700 lei
Bursă tehnologică: 300 lei

Potrivit Ministerului Educației, valoarea burselor poate fi suplimentată de către consiliile de administraţie a unităţilor de învăţământ în funcţie de sumele alocate de autorităţile administraţiei publice locale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.