Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, a tras un semnal de alarmă în privința intrării în viitorul PE a reprezentanților unor partide extremiste!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a tras un semnal în alarmă în privința intrării în viitorul Parlament European a reprezentanților unor partide extremiste precum Alianța pentru Unirea Românilor și SOS România.

“Vă spun sincer că aceștia nu vor avea loc în grupurile politice, și doar în extrema dreaptă. Nu vor fi primiți nici de S&D, nici de PPE, nici de Renew Europe, nici măcar de ECR (Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni), care este mai la dreapta de PPE, și se vor duce, probabil, către grupul extremist sau vor fi neafiliați. Vor fi, însă, extrem de gălăgioși și nu vor face o imagine bună României”, a punctat eurodeputatul Grapini.

În contextul creșterii electorale nesănătoase a partidelor extremiste, Maria Grapini a reiterat necesitatea ca Partidul Social Democrat, Partidul Umanist Social Liberal și Partidul Național Liberal să se axeze pe o politică extrem de aplicată, dublată de o comunicare eficientă către cetățean, pentru a putea ca aceste partide să obțină o majoritate în viitorul Parlament Europeană. Astfel, a mai adăugat eurodeputatul umanist, PSD și PUSL ar trebui să obțină un minimum de 12 europarlamentari, în timp ce PNL, opt.

De asemenea, Maria Grapini anticipează, după viitoarele alegeri, o scădere a numărului de eurodeputați USR, pe fondul scindării între USR și REPER. În opinia europarlamentarului umanist, REPER nu va face procentul necesar intrării în viitorul PE, iar USR va obține un scor mai mic decât cel din 2019.

“Se anunță, după alegerile din 2024, cinci ani foarte grei și ca atare este nevoie, repet, ca PSD, PUSL și PNL să obțină majoritatea în PE”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.