Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, clarificări necesare pe tema Pilonului II de pensii

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat că „pe masa lui” nu a ajuns spre analiză niciun act normativ care să presupună amânarea creșterii contribuției la Pilonul II de pensii.

Vineri, Ministerul Muncii a declarat că nu a întocmit sau primit pentru analiză vreun proiect normativ care să prevadă amânarea creşterii contribuţiei la Pilonul II de pensii de la 3,75% la 4,75% până în 2026.

„Vă facem cunoscut că Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale nu a elaborat şi iniţiat un astfel de demers şi nici nu a primit spre analiză vreun astfel de proiect”, au transmis, vineri, oficialii Ministerului Muncii.

Joi, Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a subliniat că chestiunea sustenabilităţii deficitului rămâne o problemă deschisă, necesitând identificarea unor soluţii integrate în cadrul strategiei fiscal-bugetare. Cu toate acestea, a precizat că creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii nu va fi amânată.

„Nu vom amâna creşterea contribuției la Pilonul II de pensii. Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu”, spune ministrul Finanțelor.

Marcel Boloș spune, însă, că „problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară”.

„Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție. Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta transparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”, a mai scris ministrul Finanțelor.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.