Eurodeputatul PUSL, Maria Grapini, demontează minciunile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, privind numărul uriaș de doze de vaccin anti-Covid cumpărate de România!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini,  membru în grupul S&D, demontează minciunile fostului ministru userist al Sănătății, Vlad Voiculescu, în privința numărului uriaș de doze de vaccin împotriva Covid-19 cumpărate de România, cu date concrete din Raportul Curții de Conturi Europene.

“Este foarte important pentru români să știe adevărul și să demontăm astfel minciuna spusă de Vlad Voiculescu. În contextul în care sunt membră în Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European, cunosc foarte bine Raportul Curții de Conturi Europene pe acest subiect. Și vreau să adaug că, la punctul 4 din acest raport, se spune foarte clar că acordurile preliminare de achiziții sunt contracte în care Comisia Europeană garantează dreptul statelor membre de a cumpără un anumit număr de doze de vaccin anti-Covid-19, într-un anumit interval de timp și la un anumit preț!”, a punctat eurodeputatul Grapini.

De asemenea, Maria Grapini a adăugat că Vlad Voiculescu a mințit din nou, în condițiile în care, în acel moment, făcea parte din Consiliul de miniștri ai Sănătății din UE, ca reprezentant al României.

În cazul în care, a mai spus europarlamentarul PUSL, acesta a trimis în locul său un secretar de stat, este vina sa, mai ales că un subordonat nu poate lua cuvântul la aceste Consilii, la care se adoptă decizii extrem de importante.

“Deci, repet, afirmația făcută de Vlad Voiculescu și USR conform căreia ni s-a impus de către Comisia Europeană numărul de doze de vaccin care trebuia cumpărat este o minciună. Decizia a aparținut în totalitate României!”, a conchis Maria Grapini.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.