Luna iubirii la Casa Artelor Dinu Lipatti

Casa Artelor Dinu Lipatti invită publicul iubitor de Artă și Cultură, vineri, 9 februarie 2024, începând cu ora 19:00, la cea de-a III-a Ediție a evenimentului Luna Iubirii, prilej cu care celebrăm cel mai frumos sentiment împletit cu muzica și prietenia.

În Salonul de Muzică al Casei Lipatti va avea loc un Recital Extraordinar de pian la patru mâini, susținut de pianiștii Adina Cocargeanu și Ethan Schmeisser. În program vor fi lucrări de: Dinu Lipatti, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachinno Rossini, Robert Schumann, Claude Debussy și Arnold Schönberg.

Recialul va purta publicul într-o călătorie muzicală în care dragostea celor doi muzicieni se va îmbina armonios atât în sunete, cât și pe clapele pianului. Evenimentul promovează valorile și personalitățile culturale, care consolidează și îmbogățesc moștenirea noastră culturală.

Pianistul Ethan Schmeisser s-a nascut în Israel. A absolvit cu titlul de excelență studiile de dirijor în cadrul Academiei de Muzică „Rubin” din Tel-Aviv și a continuat studiile de masterat sub îndrumarea profesorului Mendi Rodan. De asemenea a urmat cursuri de dirijor în Cehoslovacia, dar și la Centrul de Muzică din Jerusalem, cu Juliet Nagi.

A fost invitat ca dirijor și pianist în cadrul festivalului Belcanto, care a avut loc la Dodricht, Olanda. Pentru aceasta participare Ethan a primit o bursă de studiu din partea fundației de cultură America-Israel.

De-a lungul carierei, Ethan a dirijat Orchestra de Cameră Israel, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Jerusalem, Cameratta Israeliană Jerusalm, Orchestra Simfonică Haifa, Orchestra Simfonică Rishon Lezion, Simfionietta Beer Sheva, Ansamblul Barocada ,Orchestra Simfonică din Raanana. De asemenea, a mai dirijat și la festivalul Perugia în Italia, la Operele din Shanghai și Fozou în China, la Luca în Italia și Odessa, Ucraina.

În paralel, Ethan și-a desfășurat activitatea și ca pianist, interpretând continuo și recitative la spectacole și concerte de operă cu toate orchestrele din Israel Inclusiv Orchestra Filarmonică Israeliană.

A fondat Ansmblul Bunochini, Ansamblul de voci feminine-Veneția și a apărut cu ele la festivale și concerte peste tot în Israel.

Ethan a fost lider de echipă muzicală și dirijor al corului operei Israeliene pentru o perioadă de 15 ani, la Opera Israeliană. În cadrul aceleiași instituții, a participat la realizarea multor producții care au fost prezentate în toată țara. Interpretează la pian și e director muzical la diverse concerte în cadrul operei: concerte pentru toată familia ca „Flautul fermecat” de W.A. Mozart, dar și concerte dedicate publicului matur.

Adina Cocargeanu este pianistă și maestru corepetitor la Teatrul Național de Operetă și Musical Ion Dacian și colaboratoare a Operei Naționale din București. Absolventă a Universității Naționale de Muzică și a Liceului George Enescu din București, Adina Cocargeanu a colaborat, printre alte instituții, cu Chicago Lyric Opera, South Bend Lyric Opera (SUA), Jerusalem Lyric Opera, Opera Națională din Tel Aviv (Israel). A susținut concerte în Spania, Turcia, Bulgaria, Finlanda, Austria, Germania și SUA. Este invitată să susțină recitaluri în cadrul programelor culturale ale ambasadelor Marii Britanii, Suediei, Braziliei, Albaniei, Franței, Libanului etc. Este organista și organizatoarea stagiunii de concerte a Bisericii Anglicane din București. Pentru activitatea profesională a primit titlul de cetățean de onoare al Constanței, orașul său natal.

Conceptul evenimentului „Luna Iubirii” la Casa Artelor Dinu Lipatti, Ediția a III-a aparține pianistei și regizoarei Alice Barb, Directorul fondator al Casei Artelor Dinu Lipatti, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Municipiului București.

Biletele pot fi cumpărate online pe www.iabilet.ro și în rețeaua iabilet.ro/retea sau la sediul Casei Artelor Dinu Lipatti. Accesul persoanelor cu dizabilități și a însoțitorilor acestora este gratuit cu o rezervare în prealabil la numărul de telefon de pe bilet.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.