Totul despre malarie. Care sunt simptomele bolii!
În ultimele luni tot mai mulți români au fost diagnosticați cu malarie, după ce au călătorit în zone epidemice din Africa. Luni, Camelia Tișe, fina lui Emil Boc, a fost găsită moartă în propria locuință din cauza acestei boli extrem de periculoase. Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre simptomele acestei boli și cum ne putem proteja de ea.
Doctorul Adrian Marinescu a subliniat că malaria nu este un lucru de glumit și le recomandă românilor care planifică o vacanță într-o destinație exotică să meargă înainte de plecare la medic pentru o consultație.
„Nu este un lucru cu care ar trebui să glumim. Primul lucru pe care trebuie să-l fac atunci când planific o vacanță într-o zonă exotică este să merg la o consultație, la cabinetul de medicină a călătorului, unde se vor stabili pașii necesari.
În cazul malariei, nu vorbim, din păcate, despre un vaccin, ci despre profilaxie.
Pe lângă malarie, sunt multe boli pe care le putem considera tropicale sau exotice. Dacă ne referim la malarie, în multe cazuri vorbim despre complicații și despre o formă prelungită.
În momentul în care diagnosticul nu este descoperit la timp și ne gândim că este o simplă răceală, s-ar putea ca acele complicații să ne pună viața în pericol”, a declarat medicul Adrian Marinescu, la Antena 3 CNN.
Potrivit specialistului, simptomele specifice acestei boli pot fi confundate cu cele ale unei răceli, însă dacă știm că ne-am întors recent dintr-o zonă tropicală, atunci trebuie să ne prezentăm de urgență la medic.
„În momentul în care am venit de puțină vreme dintr-o zonă tropicala sau subtropicală și am o simptomatologie acută, care poate să semene cu o răceală sau cu o gripă, evident că voi merge la un consult, la cel mai apropiat spital de boli infecțioase.
Putem vorbi despre malarie sau despre o boală care poate să fie similară. Profilaxia și partea de prevenție trebuie să fie respectate înainte de plecarea în vacanță, este foarte important”, a mai spus medicul.