Eurodeputatul Maria Grapini le va vorbi, vineri, elevilor din Timișoara despre consecințele bullying-ului: Trebuie să conștientizăm efectele pe care le poate avea asupra sănătății copiilor!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

 

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D,  fondatoarea Asociației Femeilor Antreprenor din România (AFAR), va organiza vineri, 16 februarie, la Școala Gimnazială 30 din Timișoara, un eveniment pe o temă extrem de sensibilă și tot mai des întâlnită în societatea zilelor noastre: Bullyingul, care are un impact devastator în creșterea armonioasă a copiilor noștri.

Potrivit eurodeputatului Grapini, odată cu dezvoltarea mediului online, acest fenomen a luat amploare și trebuie să conștientizăm efectele pe care le poate avea asupra dezvoltării sănătății psiho-emoționale a copiilor și posibilele traume pe care acesta le poate aduce asupra victimelor, în viața lor de adult!

Printre speakerii acestui important eveniment, alături de europarlamentarul umanist, îi putem aminti pe directorul școlii generale nr. 30 din Timișora, prof. Mihaela Șora, directorul Centrului Județean de Resurse Umane și Asistență Educațională Timiș, prof. Melania Dragomir, prof. univ. dr Alina Mazilescu, de la Departamentul de Pregătire a Personalului Didactic (Universitatea Politehnica Timișoara), lect.univ.dr. Mugur Daniel Ciumăgeanu de la Facultatea de Sociologie și Psihologie (Universitatea de Vest din Timișoara) și Simona Boancă (președinte executiv AFAR)

De menționat faptul că, anul trecut, studenții Universității Transilvania din Brașov au avut ocazia de a dialoga cu europarlamentarul umanist pe tema dezinformării și a rolului UE în combaterea acestui fenomen extrem de nociv.

În intervenția sa, Maria Grapini a punctat faptul că, pentru o combatere eficientă a fenomenului dezinformării, la nivelul UE, este nevoie, în primul rând, de conștientizarea acestuia, dar și de o comunicare argumentată.

Eurodeputatul Grapini s-a remarcat în ultimii ani prin participarea la numeroase evenimente, cu participarea elevilor și studenților, cărora le-a vorbit despre instituțiile UE, digitalizare, inteligența artificială, șansa de a fi un antreprenor de succes și, nu în ultimul rând, despre importanța unui act de educație performant și pliat pe nevoile unei societăți aflată în continuă schimbare.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.