Maria Grapini cere Comisiei Europene să adopte măsuri ferme împotriva speculei la prețurile alimentelor! Lipsa soluțiilor de susținere a agriculturii europene, criticată de eurodeputatul PUSL!

SD

maria.grapini@europarl.europa.eu

Europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, membru în grupul S&D, a cerut, la Strasbourg, Comisiei Europene să adopte măsuri ferme împotriva speculei la prețurile alimentelor pentru a se putea stopa creșterea acestora și implicit distrugerea agriculturii europene.
“Discutăm despre inflația prețurilor la alimente. Domnule comisar, ați venit și ne-ați spus o poveste. Nu s-a întâmplat, în realitate, nimic bun pentru cetățeni. Vorbim de cauze, cauze profunde. Știți care este principala cauză? Vă spun eu: specula. Pentru că fermierul vinde grâul cu mai puțini bani, dar pâinea este mai scumpă pe raft! Fermierul vinde cu mai puțini bani laptele, dar produsele lactate, pe raft, sunt mai scumpe! De ce s-a ajuns la această situație? Pentru că nu se intervine în cazul celor care fac speculă! Și cine sunt cei care fac aceste lucruri? Vă spun eu: hypermarketurile!”, a precizat eurodeputatul Grapini, în prezența comisarului pentru agricultură și dezvoltare rurală, Janusz Wojciechowski.
Potrivit Mariei Grapini, un mic producător nu poate să-și impună punctul de vedere în fața acestor coloși!
De asemenea, eurodeputatul PUSL a punctat că nu s-a făcut nimic, la nivelul UE, în privința inputurilor, a prețurilor la combustibil sau energie, care să îi ajute pe fermieri.
“Dacă vrem, domnule comisar, să salvăm agricultura europeană și să nu mai moară oamenii de foame, atunci vă spun, privind rezultatele, că nu vă pasă de oameni! Zeci de milioane de oameni nu mai au ce mânca, nu-și mai permit din salariile și pensiile primite să-și cumpere produsele necesare la prețurile despre care vorbim astăzi. Nu ați prezentat, aici, nicio măsură concretă de redresare a situației și de salvare a agriculturii europene!”, a conchis Maria Grapini.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.