Candidatura lui Donald Trump, undă verde din partea Curții Supreme din SUA!

Curtea Supremă a SUA a răsturnat, luni, decizia din Colorado prin care Donald Trump a fost scos de pe buletinul de vot de la alegerile preliminare republicane. Judecătorii SCOTUS au luat decizia cu unanimitate de voturi, ea fiind susținută și de judecătorii pro-republicani, dar și de cei pro-democrați. Conform Curții Supreme, doar Congresul SUA are dreptul de a pune în aplicare amendamentul al 14-lea, nu statele individuale.

Curtea Supremă a SUA tocmai a decis că Donald Trump poate candida la președinție și poate fi înscris pe buletinul de vot în toate cele 50 de state pentru alegerile prezidențiale din 2024, iar clauza de insurecție nu îl descalifică.
În decembrie, instanța supremă din Colorado l-a eliminat pe fostul președinte Donald Trump de pe buletinul de vot, invocând interdicția prevăzută de cel de-al 14-lea amendament de a candida la alegeri pentru insurgență.

Dar judecătorii Curții Supreme au fost sceptici în privința acestei măsuri în cadrul unei audieri din 8 februarie și au acuzat statul că și-a depășit autoritatea.

Luni au decis că Trump va rămâne pe buletinul de vot. Aceasta înseamnă că Trump poate candida marți la alegerile primare, o zi în care ar putea aproape sigila nominalizarea republicană.

Colorado va vota alături de alte 15 state în cadrul unei competiții maraton denumite Super Tuesday. Este de așteptat ca Trump, în vârstă de 77 de ani, să o învingă pe singura sa adversară rămasă, fosta ambasadoare ONU Nikki Haley.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.