Eurodeputatul Maria Grapini apără microîntreprinderile și IMM-urile: “Politica fiscală trebuie să permită dezvoltarea micilor companii!”
maria.grapini@europarl.europa.eu
Europarlamentarul Maria Grapini, membru în grupul S&D, apără microîntreprinderile și IMM-urile! Potrivit eurodeputatului Grapini, politica fiscală trebuie să permită dezvoltarea micilor companii!
“Din păcate, eu am mai spus că actualul ministru al Finanțelor Publice, Marcel Boloș, nu are calitățile necesare de finanțist. Ca să poți aduce bani la buget trebuie, în primul rând, să ai o politică fiscală care să lase întreprinzătorii să se dezvolte. În al doilea rând, în loc să se îndrepte către firmele mici, trebuie să se îndepte țintit și să recupereze sumele datorate la stat de marii evazioniști. Nu întreprinderile mici și mijlocii și nici microîntreprinderile nu trebuie să fie ținta! Îmi aduc aminte că, la o întâlnire cu femeile de afaceri, în această lună, premierul a spus că ANAF nu prea are ce căuta la femeile de afaceri care lucrează corect, cu respectarea legii!”, a precizat Maria Grapini.
Eurodeputatul a mai spus că Ministerul Finanțelor nu are o politică corectă de colectare. Când ai o politică fiscală permisivă, a mai spus eurodeputatul Grapini, există și conformarea voluntarea. În caz contrar, a adăugat Maria Grapini, dacă omul percepe toate aceste taxe și impozite ca o povară, refuză să se mai conformeze voluntar.
“Astfel, mulți dintre cei corecți își închid afacerile, iar alții recurg la evaziune. Perdantul rămâne bugetul de stat și, implicit, cetățenii – ultimii, degrevați de sume importante care ar trebui să intre la buget!”, a mai spus eurodeputatul român.
De menționat faptul că europarlamentarul Maria Grapini a cerut recent, în plenul PE de la Strasbourg, ca bugetul Uniunii Europene să țină cont de nevoile IMM-urilor, dar și de nevoia de coeziune socială.
Potrivit eurodeputatului Grapini, banii din bugetul UE sunt banii cetățenilor!
Cerința sa, susține Maria Grapini, este ca, în viitor, bugetul UE să fie gestionat pe principiile care duc la coeziune socială, la solidaritate, la creșterea numărului de IMM-uri, IMM-uri care reprezintă coloana vetebrală în UE.